Naručite se na COVID-19 brzi antigenski test pozivom na broj telefona 01/5566425.

5 prednosti ALL on 4 metode u odnosu na ostale stomatološke radove na implantatima

Pronašli ste se u situaciji kad je došlo vrijeme da izvadite sve Vaše zube, ili ste ih izvadili i sad Vas ta proteza baš žulja i čini Vaš život jadnim? Ne možete jesti kako treba, pokrivate usta, izbjegavate druženja i ručkove i roštilj… Da, sve sam to čuo i razumijem Vas. Nažalost ponekad dođe do toga da pacijent mora povaditi sve zube, a razlozi su razni. Parodontitis – kod uznapredovalog parodontitisa nažalost nema druge. Ponekad pacijent ima tek nekoliko zubi u čeljusti koji su dotrajali i klimavi, i na njima jednostavno nije preporučljivo raditi bilo kakav rad jer ne bi izdržali i slično. Činjenica je da Vam loši zubi koji su bolesni donose štetu, i utječu na Vaše zdravlje. 

Pitate se, što je najbolja opcija za Vas, ili možda najbrža? Pa recimo to ovako, imam nekoliko dobrih vijesti za Vas, a to je da opcija svakako imate. Koja će biti najbolja za Vas ćemo naravno odlučiti zajedno, ali ja bih sada izdvojio 5 ključnih razloga zašto je All on 4 metoda bolja u odnosu na neke druge stomatološke radove na implantatima:

1. All on 4 metoda predstavlja fiksne zube, manjeg su volumena te sukladno tome pacijentu daje bolji osjećaj za fonaciju i funkciju – pacijenti obično kažu da imaju dovoljno mjesta za jezik te da im je osjećaj s All on 4 zubima kao da imaju svoje zube, siguran sam da Vam ja ovo jako važna i korisna informacija.

2. Održavanje – iako je lakše održavati protezu na prečki i klasične mobilne proteze jer ih pacijenti mogu sami skinuti i počistiti, All on 4 je rad koji se napravi tako da pacijenti oko istog mogu lako prolaziti četkicom i svim drugim pomoćnim sredstvima ( superfloss, vodeni tuš ). Na redovnim godišnjim kontrolama All on 4  se lako skine, očisti i vrati nazad u usta.

3. Ključna razlika je komoditet fiksnog rada za pacijente, osjećaj da su zubi ,,njihovi” te da ih ne trebaju skidati i spavati bez zubi kao što je slučaj sa radom na prečki i mobilnim protezama koje moraju držati u čaši.

4. Brzina zahvata – All on 4 se izvodi u jednom danu ( max 48h ) pacijent dobiva fiksne zube, funkcionalan je neposredno nakon operacije, nema perioda nošenja imedijatne proteze, samo jedna operacija je dovoljna i pacijent jednom prima anesteziju za razliku od ostalih zahvata koji se izvode postepeno što za pacijenta znači i više anestezije.

5. All on 4 nema nepce –  klasične proteze imaju puno nepce što je  za pacijenta najgori dio uz konstantno ispadanje proteza i tjera ih na povraćanje. All on 4 je zaista koncipiran na način da je najugodniji za pacijenta. Pogledajte i primjer prije-poslije uz All on 4 metodu:

Svakako bih napomenuo da Poliklinika Identalia koristi isključivo originalni Nobel All on 4 koncept. To je za Vas kao pacijenta jako važna informacija, jer danas postoji mnoštvo stomatoloških radova koji su mu slični, ali jedino Nobel je original i kao takav postoji najduže. Ako Vas zanima jeste li i Vi kandidat za All on 4, javite nam se za besplatne konzultacije kako bismo zajedno pronašli najbolje i idealno rješenje za Vas. 

Nikola Džakula, dr. med. dent.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

Moglo bi Vas zanimati i...