Identalia zdravi cupcakesi – recept

Naša draga pacijentica i food blogerica Tihana Koprek osmislila nam je poseban recept za zdrave cupcakese.

Samo zdravi sastojci + puno ljubavi = Identalia čokoladni cupcakesi. Donosimo recept:

Sastojci za biskvit:

1 srednja tikvica, naribana, ocijeđena i osušena

1 srednji avokado

2 žlice ulja

1 jaje srednje veličine

80 g smeđeg šećera

2 žlice mlijeka

malo ekstrakta ili paste od vanilije

160 g brašna

80 g kakaa za kolače

1 žličica praška za pecivo

malo cimeta

prstohvat soli

100 g komadića čokolade

Sastojci za kremu

400 g krem sira

200 ml slatkog vrhnja

150 g borovnica

Priprema biskvita

Naribati tikvicu, ocijediti i osušiti. Očistiti avokado, nasjeckati na manje komadiće i staviti u mikser. Dodati sve mokre sastojke i miksati dok se ne pretvori u kremastu pastu. Spojiti sve suhe sastojke uključujući komadiće čokolade(nmalo ostavite sa strane) te naizmjence sa tikvicama dodati u avokado kremu i ručno pomiješati. Pripremiti kalup sa 12 košarica za muffine i raspodijeliti smjestu. Na smjesu prije pečenja dodati još par komadića čokolade i staviti u zagrijanu pećnicu (180 stupnjeva) na ca. 20 minuta. Napravite test čačkalicom i ohladite potpuno.

Priprema kreme

Borovnice stavit na laganu vatru te zagrijavati i miješati ca. 10 minuta da se malo reduciraju. Nakon toga malo ohladiti te sve staviti u blender, dobro izblendati i procijediti kror cjedilo – ovako imate prirodno bojilo za kremu. Izmiksati krem sir i slatko vrhnje ok ne očvrsnu te podijeliti na 4 dijela. Jedan dio nam ostane bijeli a ostala 3 pobojamo sa prirodnom bojom koju smo napravili prije ako želite ombre efekt, a ako želite jednobojnu kremu nije potrebno odvajanje.

Ukrasiti kremom sa nastavkom po želji. Krema na vrhu će dodati sočnost i osvježenje!

Kako bi bilo lakše, cijeli postupak pogledajte i u videu:

Cupcakesi su odmah spremni za konzumaciju! 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

Moglo bi Vas zanimati i...