Koja je cijena zubnih krunica?

Zubne krunice su idealno rješenje za makeover osmijeha i većini slučajeva. Koji materijal i oblik je najbolji za Vas svakako prepustite stomatologu. Naime, u Identaliji prilikom prvog pregleda stomatolog zajedno s pacijentom prolazi stanje u čeljusti i što bi mu preporučio od zahvata, a ako je riječ o zubnim krunicamca, tada će Vam objasniti i koji materijal preporuča i zašto.

Iako možda i niste znali, danas na tržištu postoje različiti materijali, dok su nekad prije najpoznatije bile metal-keramičke krunice. Sigurna sam da se svatko od vas imao prilike susreti s nekim tko možda ima stare mostove i krunice, i nazire se sivi rub uz zubno meso – to je metal, koji se nažalost s godinama kako se desni prirodno povlače može nazirati.

Poliklinika Identalia nudi različite materijale za izradu krunica, ovisno o situaciji u čeljusti, potrebama i željama pacijenta, a naravno kako sam već spomenula uz stomatologa ćete odlučiti koji je materijal najbolji za Vas.

Koja je cijena zubnih krunica i koje se najčešće koriste?

Metal-keramičke krunice se i dalje koriste, no znatno manje, a cijena jedne krunice iznosi 225 EUR. U Identaliji pacijenti i stomatolozi najčešće biraju krunice od cirkona i E-max keramike. Cijena cirkonske krunice iznosi 270 EUR, a cijena E-max krunice je 315 EUR. Cirkon i E-max u potpunosti oponašaju prirodne zube, i bojom i oblikom, izrazito su čvrsti i smatraju se najboljim izborom kad god je to moguće.

Koliko traje izrada zubnih krunica?

Izrada zubnih krunica traje nekoliko dana. U idealnom slučaju, pacijent od ponedjeljka do petka može dobiti nove zube, uzevši u obzir da dolazi na termine svakodnevno.

Voljela bih svakako naglasiti da Poliklinika Identalia ima vlastiti digitalni laboratorij, što znači da pacijent zajedno sa zubnim tehničarom direktno surađuje u izradi svog osmijeha, dogovoru oko oblika i boje zubi i slično. To je iznimno važno jer odmah na licu mjesta dogovaramo eventualne izmjene. 

Pozivam Vas da se naručite za besplatan pregled, isti je neobvezujuć, a svakako ćete dobiti i korisne savjete i najbolju preporuku, a iz iskustva znam koliko to pacijentima znači kako bi mogli odlučiti što dalje. Čujemo se!

Zrinka Premužić, Odjel podrške pacijentima

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

Moglo bi Vas zanimati i...