Koliko traje zubni implantat?

Koliki je životni vijek implantata i što se misli pod pojmom “doživotna garancija”?

Ugradnja zubnih implantata nije nimalo laka odluka. Kako bih Vam dodatno olakšao donošenje odluke pročitajte zašto su implantati zaista trajno i doživotno rješenje.

Implantati su nadomjesci, najčešće napravljeni od titana ili titanskih legura i služe za nadoknadu pojedinačnog zuba ili skupine zuba koji nedostaju u ustima. Mogu služiti i kao podrška stabilnosti protetskim radovima (npr. proteza na prečki, proteza na lokatorima).

Bitno je napomenuti da se jednom ugrađen implantat može opteretiti i više puta, u slučaju da se pacijent za života odluči na promjenu vrste rada zbog promjene stanja u ustima, estetike ili ukoliko dođe do potrebe za ponavljanjem postojećeg protetskog rada (krunice ili mosta).

Identalia koristi vrhunske, međunarodno priznate i znanstveno dokazane implantološke sisteme. Kvaliteta nam omogućava pouzdanost, a veći broj sistema omogućuje nam individualnu prilagodbu na situaciju i rješavanje svih problema koji se mogu naći u ustima. Implantološki sustavi koje najčešće koristimo su Nobel Biocare, Straumann i Astra Tech.

S obzirom na renomiranu kvalitetu implantata koje koristimo, u mogućnosti smo dati doživotnu tehničku garanciju na naše implantate i materijale od kojih su oni napravljeni. Garantiramo da je implantat vrhunske kvalitete i da neće puknuti pod djelovanjem žvačnih sila u ustima.

Životni vijek implantata u ustima može biti neograničen. Za vijek trajanja implantata u ustima, izuzetno je važno održavati odličnu oralnu higijenu kao i vršiti redovne kontrole. Prošireni program oralne higijene objašnjava doktor, a on osim četkice i paste može uključivati i vodicu za ispiranje, vodeni tuš, zubni konac i slična pomagala. Naravno, nepridržavanje uputa o higijeni, nedolasci na kontrole, problemi sa općim zdravljem i kronične bolesti, mogu dovesti i do problema sa gingivom i kosti, a posljedično utjecati i na implantate na što nažalost ne možemo utjecati i što nije povezano sa kvalitetom implantata i materijala koje koristimo. 

Dakle, uz pravilnu higijenu i redovne kontrole, nema razloga za brigu, jedina briga će vam biti održati Vaš lijep osmijeh.

Karlo Bajza, dr.med.dent.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

Moglo bi Vas zanimati i...