Dani otvorenih vrata 2023: Identalia organizirala uspješan događaj za buduće dentalne asistente i dentalne tehničare

Identalia, vodeća dentalna klinika u Zagrebu, organizirala je Dane otvorenih vrata za mlade generacije, koje su pri samom završetku svog srednjoškolskog obrazovanja i žele započeti ili razmišljaju o karijeri dentalnih asistenata i dentalnih tehničara. Događaj je pružio jedinstvenu priliku učenicima Zdravstvenog učilišta – Zagreb i Srednje škole Pregrada da steknu praktično iskustvo i uče od najboljih stručnjaka.

Praksa, predavanje i druženje

Prvog dana, klinika je otvorila vrata učenicima Zdravstvenog učilišta – Zagreb (ZUZ) (prvi dan za dentalne asistente; drugi dan za dentalne tehničare). Dan je započeo druženjem uz kroasane, kavu i sokove prijateljskoj i ugodnoj atmosferi, a nakon kratkog uvodnog predavanja, učenici su podijeljeni u tri grupe te su uključeni u aktivnosti – upoznavanje s dentalnim instrumentima, rad s infektivnim pacijentima, PRGF  metoda i slično. 

Osim ovih aktivnosti, učenici su imali priliku prisustvovati i zanimljivim predavanjima. Sanjana Majhen, voditeljica odjela za dentalne asistente, pripremila je predavanje o odgovornostima i zadacima dentalnih asistenata kojim je željela približiti ulogu medicinske sestre/medicinskog tehničara/dentalnog asistenta u ordinaciji. Time je htjela upoznati učenike sa segmentima pripreme ordinacije, pacijenta i osoblja za pojedine zahvate. 

Učenici Zdravstvenog učilišta – Zagreb, upoznali su se i s radom Poliklinike Identalia; čime se bavi, strukturom timova, a poseban segment bilo je kirurško asistiranje i infektivni pacijenti.

Nakon što su sudionici saznali mnogo zanimljivosti o Identaliji i (potencijalnoj) budućoj struci, uslijedilo je zanimljivo i korisno predavanje koje je pripremila Palmira Ivanković, voditeljica Odjela za ljudske potencijale. Predavanjem je učenicima otkrila s kojim nedoumicama bi se mogli susresti. Pritom im dajući širu sliku o profesionalnim prilikama i izazovima koji bi im se mogli naći na putu.  

Objasnila je potom i perspektivu poslodavaca i kriterije prema kojima zapošljavaju nove djelatnike kako bi na najbolji mogući način gradili rezultate i željenu organizacijsku kulturu. 

Posjet dentalnom laboratoriju

Učenicima ZUZ-a drugog su se dana događaja priključili i učenici Srednje škole Pregrada koji se školuju za dentalne tehničare. Prilikom obilaska poliklinike, učenici su posjetili i dentalni laboratorij u kojem se izrađuju dentalni nadomjesci. Tom su prilikom vidjeli kako se radi s najsuvremenijim softverima za dizajn i izradu dentalnih protetskih nadomjestaka – od CAD/CAM sustava pa sve do finalnog rada. Učenici su mogli vidjeti pristup zaposlenika kod određenih segmenata izrade protetike što im je pružilo vrijedan uvid u područje rada i procesa.

Nakon posjeta laboratoriju za učenike je organizirana prezentacija, koju je vodio voditelj Identalijinog dentalnog laboratorija – Aleksandar Gečević. Stručno predavanje o suvremenom načinu rada, pod nazivom “Od analognog do digitalnog i natrag”, usmjereno je na digitalne faze procesa i pružilo je učenicima dublje razumijevanje evolucije stomatološke tehnologije i budućnosti struke. 

Posvećenost Identalije obrazovanju i razvoju nadarenih stomatoloških stručnjaka bila je vidljiva tijekom dvodnevnog druženja. Tim vrsnih stručnjaka klinike pružio je toplo i ugodno okruženje koje je poticalo na učenje i rast te spremnost na hvatanje u koštac sa svim najnovijim izazovima struke. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...