Imam parodontozu

Parodontoza

Parodontoza je podmukla bolest desni koju je na početku lako ignorirati jer ne uzrokuje bol, ali zato vrlo brzo zbog izostanka odgovarajućeg parodontološkog tretmana preraste u Vaš problem br.1 jer dolazi do nezaustavljivog gubitka tkiva koje podržava zube.

Na pravom ste mjestu: naš specijalist parodontologije detaljno će pregledati Vaše zubno meso te u skladu s time dati preporuku za odgovarajući tretman. Uz redovite kontrole i našu specijalističku obradu parodontološke situacije, usporit ćemo napredovanje parodontoze.

Reagirajte što prije na prve simptome i javite nam se za prvi pregled!

Korisno je znati:

Uznapredovala parodontoza će osim desni zahvatiti i ostatak potpornog aparata tj. kost čeljusti i zubna vlakna koji su zaduženi za stabilnost zuba. U ovom stadiju stabilnost zuba će olabaviti te će s vremenom kako bolest bude napredovala zub ispasti. 

Parodontozu je za samog pacijenta vrlo teško uočiti. Njeni simptomi su brojni, ali uglavnom vrlo blagi te je teško sa sigurnošću utvrditi da o kojem poremećaju je riječ. Glavni simptomi, već uznapredovale, parodontne bolesti su: bolne i natečene desni, žarko crvena boja, krvarenje iz desni, labavost zuba, neugodan zadah i loš okus u ustima. 

Parodontoza može biti nasljedna. Ukoliko su članovi obitelji imali problema s parodontozom, pacijent bi trebao redovno odlaziti na stomatološke kontrole kako bi se eventualna pojava parodontoze mogla uočiti na vrijeme. Liječenje parodontoze najbolje rezultate bilježi dok je bolest još u početnom stadiju.

Savjetujemo da što prije posjetite stomatologa i napravite kontrolni pregled. Odgađanjem kontrolnog pregleda riskirate napredak bolesti koja zanemarivanjem na koncu zna vrlo brzo dovesti do gubitka zubi.

Početni stadij parodontoze je gingivitis. Natečene i žarko crvene desni prvi su pokazatelj da nešto nije u redu. Zubno meso polako se povlači i otvara prostor između zuba i desni. U tom prostoru se stvaraju gingvalni džepovi odnosno nakupine gnoja. Takve desni mogu biti bolne te je moguće krvarenje prilikom četkanja zubi.

Ne odgađajte. Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Povezane usluge