Grad Zaprešić – predlažemo što posjetiti i obići

Priroda

Zaprešić, grad smješten 17 kilometara od Zagreba. Okružen je prirodnim ljepotama poput jezera Zarjaki gdje se možete prepustiti ribolovu, vidikovcu Kameni Svati gdje je prema narodnoj predaji majka mladoženje nezadovoljna budućom snahom, okamenila svatove. Sam taj događaj opjevao je i slavni hrvatski pisac August Šenoa. Osim prekrasne prirode, nešto možete i naučiti ili povesti i cijelu obitelj.

Povijest

Grad Zaprešić može se pohvaliti i kulturnom baštinom poput dvorca Lužnica izgrađenog davne 1791. godine, Novih Dvora čiji su prvi vlasnici bili grofovi Zrinski, a zadnji obitelj Jelačić (kip bana Josipa jelačića nalazi se na glavnom trgu grada Zagreba). Svakako istražite i odmorite živce u istraživanju povijesti ovog grada.

Umjetnost

Ukoliko vas zanima umjetnost, vrijedi posjetiti muzej hrvatskog umjetnika Matije Skurjeni koji sadrži njegova ulja na platnu, crteže i grafike, gdje realno i racionalno pretvara u nerealno i iracionalno. Njegovu umjetnost karakteriziraju tajnoviti i maštoviti prikazi ruševina gradova, špilja i tajnovitih prolaza. 

Smještaj i odmor

Većina smještaja odnosi se na razne oblike privatnog smještaja, od ugodnih apartmana pa do kuća za odmor. Predlažemo da svakako malo istražite i dobro se odmorite u ovom malom, ali šarmantnom gradići, sigurni smo da ćete pronaći mir.

Shopping

Ukoliko se zaželite shoppinga, West Gate jedan od većih, ako ne i najveći, trgovačkih centara, a koji se nalazi uz Zaprešić, i u kojem ćete pronaći bogatu ponudu prodajnog asortimana u mnogobrojnim modnim i drugim vrstama trgovina s raznolikom gastronomskom ponudom, a djeca mogu uživati u velikoj igraonici Family parku ili pogledati film u prvom hrvatskom dječjem kinu. Ponudu i popis trgovina možete potražiti na web stranicama centra, kao i aktualne popuste (pssst.)

Grazia Cosseto, Identalia Travel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...