5 razloga zašto su zubni implantati “skup sport” koji se isplati

Često ljudi komentiraju kako su zubni implantati izuzetno skupi, što nerijetko dovede do odabira koje mogu završiti ozbiljnim problemima. Pacijenti biraju povoljniju opciju implatanta koja je napravljena od raznih materijala na koje ljudski organizam može loše reagirati. Najbolji zubni implantati uvijek su napravljeni od titana. Evo zašto su implatanti najskuplja, ali i najbolja opcija.

  • Implantati su trajno rješenje koje vraćaju osobi žvačnu funkciju. Na njima je moguće mijenjati nadomjestke u slučaju potrošenosti kroz dugi niz godina – preporuka struke je mijenjanje nadomjestaka svakih 10-15 godina iako uz dobro održavanje to može biti i puno dulje!

  • Ugradnjom implantata čuvamo volumen kosti (posebno kad situacija omogućuje istovremenu ugradnju implantata kad se i zub vadi), jer vraćamo funkciju te se opterećenjem tog dijela kost ne resorbira (“gubi”). Rizik koji nosi nenadoknađivanje izgubljenog zuba je da će se kost s godinama izgubiti i da će ugradnja implantata biti upitna ako ne i nemoguća.

  • Implantati koje koristimo Poliklinici Identalia vrhunske su kvalitete te podliježu najvišim medicinskim i kvalitetnim standardima na tržištu. Naši su implantati, Nobel Biocare, poznati na tržištu u cijelom svijetu. To je izuzetno važno naglasiti jer svaki implantantni sustav ima svoje komponente te da bi se implantat, za 15 godina, mogao ponovno koristiti potrebno je poznavati marku implantata i dimenzije. Naša je praksa svakom pacijentu nakon zahvata davanje certificirane knjižicu sa svim podacima o ugrađenom implantatu i to osigurava sigurno i doživotno korištenje ugrađenog implantata.

  • Implantati koje koristimo su izrađeni od najkvalitetnijeg titana te kao takvi garantiraju dugoročnost i sigurnost za pacijenta u smislu zdravlja. Niti jedna studija nije pokazala slučaj koji je ukzao na alergije na titan,ali i sličnih reakcija kad su se koristili implantati najviših standarda.

  • Doživotna garancija na implantate Nobel Biocare koju dajemo našim pacijentima je znak povjerenja u kvalitetu implantata. Da bi se održala garancija potrebno je redovno dolaziti na kontrolu na kojoj doktor klinički i radiološki provjerava stanje implantata i protetskog nadomjestka na njemu.

Na kraju Vam želim poručiti da mislite na zdravlje, jer je to nešto na čemu ne biste trebali štedjeti. Kako se u narodu kaže, ponekad je jeftino najskuplje, a u ovom slučaju bi se točno to i moglo dogoditi. Dobro se raspitajte, birajte provjerene stručnjake i kad već radite zube – napravite ih da traju. Zato kažemo da je kod nas sigurno, kad idete negdje provjerite jer sigurno je sigurno.

Haris Šabić, dr.med.dent. spec. dent. protetike

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...