Identalia fiksni rad na 6 zubnih implantata

Ako ćete se nekad pronaći u situaciji da morate izvaditi sve Vaše zube, ili je netko od Vaših bližnjih u toj situaciji, svakako bih preporučio da se odlučite na jedno od stomatoloških rješenja na zubnim implantatima, a ne na mobilnu protezu.

Ono što je ljudima manje poznato, i susrećem gotovo svakodnevno je da ako izgubimo zub, gubimo i kost na mjestu tog zuba. Ima li Vam to smisla? Primjerice, ako Vam nedostaje 1 zub, vjerujem da ste primijetili da je “rupa” s vremenom sve veća. To je upravo zbog gubitka kosti.

Kakav je to Identalia rad na 6 implantata?

Radi se o fiksnim zubima na 6, a ako je to moguće i na 7 implantata, ali moram naglasiti da je za razliku od većine takvih fiksnih radova, riječ o zubima na cirkonu, a umjetne gingive gotovo da i nema, pa tako pacijent dobiva fiksne zube, ali i maksimalnu estetiku i bio kompatibilnost. Dakle, rad je u potpunosti bez metala, i pokazalo se da ga naš organizam prihvaća kao svojeg. 

Koje su glavne prednosti stomatološkog rada na 6 – 7 implantata?

Rekao bih da je svakako najsličniji rad našim prirodnim zubima upravo iz razloga jer nema umjetne gingive, a pacijent već kod prvog dolaska i na prvom terminu dobiva fiksne zube.

Koliko traje izrada takvih zubi?

Cijeli proces se odvija u 3 dolaska. Od toga već u prvom dolasku (koji može biti i pregled i početak terapije), pacijent dobiva i zubne implantate i privremene fiksne zube. Zatim, 3-6 mjeseci nakon ugradnje implantata uzimamo otisak za završni rad, te u dolasku broj 3 pacijent dobiva završne cirkonske zube. Dakle, u idealnom slučaju za 6 mjeseci ste kompletno gotovi. No, nemojmo zaboraviti da već u prvom dolasku pacijent dobiva nove fiksne zube.

Svakako Vas pozivam da dođete na konzultacije ako imate nedoumica ili pitanja, a sigurno ćemo zajedno pronaći i najbolje rješenje.

Zoran Čeko, dr. med. dent

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...