Kako izgleda ugradnja implantata i koliko traje oporavak

Ugradnja zubnih implantata u stomatologiji danas je potpuno siguran i gotovo bezbolan postupak. Pitate se kako je to moguće? Na prvu zvuči prije svega bolno, i pomalo zastrašujuće. Kao oralni kirurg, s puno iskustva vrlo rado ću Vam reći da je ugradnja zubnih implantata vrlo jednostavna i ako kirurg ima iskustva vrlo brza i sigurna.

Kako točno izgleda ugradnja i koliko traje zahvat?

Kako bih Vam približio što Vas čeka, objasnit ćemo u par koraka sam zahvat:

  1. Impliciramo lokalnu anesteziju, pričekamo nekoliko minuta i uvjerimo se da je ista počela djelovati
  2. Radimo rez na gengivi, ovisno o broju implantata ovisi i broj rezova
  3. Slijedi pripremanje koštanog grebena za implantat, uz pomoć kirurških svrdla ubuši se rupa točnih dimenzija za implantata
  4. Na pripremljeno ležište se postavlja implantat
  5. Implantatu se stavlja pripadajuća suprastruktura i rana se zašije

I to je to. Sam zahvat i postupak traje svega između 5-10 minuta. 

Nekoliko korisnih savjeta prije ugradnje zubnih implantata

Savjetujem da ne dolazite natašte, već da normalno jedete. Stres pred sam zahvat je normalna pojava, a ukoliko ste došli natašte glukoza u krvi neće biti normalne vrijednosti i velike su šanse da će Vam pozliti ili nećete imati normalan tlak, i zahvat nećemo moći obaviti. Ukoliko možete, uvijek se odlučite na zubne implantate, i nadomjestite zube koji nedostaju s njima, to održava normalnu razinu kosti i osigurava stabilnost ostalih zubi. Obavezno obavijestite stomatologa o terapiji koju uzimate, primjerice neke se terapije moraju prekinuti par dana prije ugradnje.

Je li lokalna anestezija dovoljna?

Apsolutno. Lokalna anestezija je dovoljna jer je riječ o minimalno invazivnim zahvatima, tako da se opća anestezija u stomatologiji i ne koristi, osim ako se radi o pacijentima koji ne mogu sami kontrolirati kretanje tijela i reflekse, dakle ne mogu biti dovoljno mirni.

Je li ugradnja implantata sigurna metoda?

Ugradnja implantata smatra se kao jedan od najsigurnijih medicinskih operativnih zahvata. Uspjeh zahvata je veći od 97% ukoliko su ispunjeni svi preduvjeti (podsjetimo – dovoljna količina kosti i dobro zdravlje organizma). Implantati se koriste već više od 50 godina i najbolje su i najsigurnije rješenje kad je riječ o nadomještanju zubi. Ne brinite, Poliklinika Identalia kao i uvijek koristi samo najbolje i provjereno – sigurno je sigurno. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...