Koja je cijena zubnih krunica?

Zubne krunice su idealno rješenje za makeover osmijeha i većini slučajeva. Koji materijal i oblik je najbolji za Vas svakako prepustite stomatologu. Naime, u Identaliji prilikom prvog pregleda stomatolog zajedno s pacijentom prolazi stanje u čeljusti i što bi mu preporučio od zahvata, a ako je riječ o zubnim krunicamca, tada će Vam objasniti i koji materijal preporuča i zašto.

Iako možda i niste znali, danas na tržištu postoje različiti materijali, dok su nekad prije najpoznatije bile metal-keramičke krunice. Sigurna sam da se svatko od vas imao prilike susreti s nekim tko možda ima stare mostove i krunice, i nazire se sivi rub uz zubno meso – to je metal, koji se nažalost s godinama kako se desni prirodno povlače može nazirati.

Poliklinika Identalia nudi različite materijale za izradu krunica, ovisno o situaciji u čeljusti, potrebama i željama pacijenta, a naravno kako sam već spomenula uz stomatologa ćete odlučiti koji je materijal najbolji za Vas.

Koja je cijena zubnih krunica i koje se najčešće koriste?

Metal-keramičke krunice se i dalje koriste, no znatno manje, a cijena jedne krunice iznosi 225 EUR. U Identaliji pacijenti i stomatolozi najčešće biraju krunice od cirkona i E-max keramike. Cijena cirkonske krunice iznosi 270 EUR, a cijena E-max krunice je 315 EUR. Cirkon i E-max u potpunosti oponašaju prirodne zube, i bojom i oblikom, izrazito su čvrsti i smatraju se najboljim izborom kad god je to moguće.

Koliko traje izrada zubnih krunica?

Izrada zubnih krunica traje nekoliko dana. U idealnom slučaju, pacijent od ponedjeljka do petka može dobiti nove zube, uzevši u obzir da dolazi na termine svakodnevno.

Voljela bih svakako naglasiti da Poliklinika Identalia ima vlastiti digitalni laboratorij, što znači da pacijent zajedno sa zubnim tehničarom direktno surađuje u izradi svog osmijeha, dogovoru oko oblika i boje zubi i slično. To je iznimno važno jer odmah na licu mjesta dogovaramo eventualne izmjene. 

Pozivam Vas da se naručite za besplatan pregled, isti je neobvezujuć, a svakako ćete dobiti i korisne savjete i najbolju preporuku, a iz iskustva znam koliko to pacijentima znači kako bi mogli odlučiti što dalje. Čujemo se!

Zrinka Premužić, Odjel podrške pacijentima

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...