Zagreb za djecu

Grad Zagreb nudi široku paletu mogućnosti za zabavu, obrazovanje i kulturno uzdizanje – kako za odrasle, tako i za djecu. Ako imate klince ili se i sami tako osjećate, trebali biste znati koja ćete mjesta u gradu staviti na svoju „must visit“ listu. Opustite se i uživajte s djecom na nekoliko lokacija koje sam izdvojio za Vas,a neke preporučam i sam jer sam otišao i u nekoliko navrata.

Zoološki park- ZOO

Za većinu djece, zagrebački zoološki park najdraže je mjesto u gradu. Simpatične i neobične vrste životinja iz svih dijelova svijeta, a osobito njihovi mladunci, djeci su prava atrakcija i otkriće u koje upiru svojim prstićima. Ulaznica je za sve mališane do 7 godina besplatna, za djecu između 7 i 14 godina 20 kuna, a za odrasle 30 kuna.

Parkovi

Parkovi Jarun i Bundek vjerojatno su najdraža mjesta za provođenje vikenda – neovisno o tome koliko imate godina. I dok oni odrasli obično odmaraju, sunčaju se, kupaju ili peku roštilj, djeca na umu imaju samo jedno – igru! Šljunak, trava, staze za vožnju malim biciklićima ili rolama, ljuljačke i klackalice sve su ono što je djeci potrebno za zabavu, a može se naći na jednom mjestu. Priuštite svom djetetu zdravu rekreaciju u društvu s vršnjacima.

Kino

Pratite što je novo u svijetu filma, što je od tog prilagođeno uzrastu vašeg djeteta, primite ga za ruku i odvedite u kino. Ponuda kina u Zagrebu zaista je široka, a i izbor novih i popularnih crtanih filmova sve je veći. Cinestar i IMAX zbog vrhunske su kvalitete posebno popularni, no kvaliteta slike djeci je ipak manje važna – ono čega će se sjećati obiteljski je odlazak u kino.

(napomena: u Hrvatskoj kako u kinima tako i na TV-u filmove gledamo na orginalnom jeziku bez sinkronizacije, tj. samo sa podnaslovima tako da bez problema ukoliko se služite engleskim jezikom možete pogledati neki film u našim kinima)

Muzeji

Kao ni za kazališta, ni za muzeje nikada nije prerano. Iako većina odraslih smatra kako djeca na takvim mjestima ne mogu vidjeti ništa što bi im privuklo pozornost, muzeji mogu biti itekako zanimljivi. Naravno, važno je izabrati one muzeje koji ne zahtijevaju veću razinu znanja ili smisla za umjetnost, poput Muzeja za suvremenu umjetnost. No, Arheološki muzej, Muzej grada Zagreba, Hrvatski povijesni muzej ili Hrvatski školski muzej mogli bi zainteresirati vaše klince jer ono što se u njima izlaže razumljivo je malim znatiželjnim istraživačima.

Zagrebačka zvjezdarnica

Zvijezde nikada ne prestaju biti zanimljive – kako odraslima, tako i djeci. „Nebo na dlanu“ moguće je vidjeti s Popovog tornja, stare gornjogradske utvrde u samom središtu Zagreba. Već više od jednog stoljeće tamo se nalazi zvjezdarnica koja se uzdiže visoko nad gradom, njezin teleskop iznad je zagađenih slojeva atmosfere, a pogled na nebo savršeno je čist. Ovo zanimljivo iskustvo potpuno je besplatno, a zvjezdarnica se za posjetitelje otvara u večernjim satima.

Karting Arena Zagreb

Sva djeca po svoju dozu adrenalina u potpuno sigurnim uvjetima mogu doći u Karting Arenu Zagreb. Dolaskom u prvi indoor kartodrom u Hrvatskoj i jedan od najvećih u ovom dijelu Europe, dočekat će Vas ljubazno osoblje kartodroma. Prvi je korak registracija nakon koje dijete dobiva svoju Drivers Licence iskaznicu na koju se bilježe svi rezultati vožnje,a nakon prijave slijedi priprema za vožnju i oblačenje zaštitne opreme. Službeno osoblje objasniti će djetetu pravila staze i dati vam savjete za vožnju, a nakon vožnje dobit ćete i ispis rezultata. U svakom ćete se slučaju i vi i vaši mališani zabaviti i provesti dan za pamćenje.

Fran Parlov, Identalia Travel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...