3 savjeta za pravilno pranje zubi

Jeste li se ikada zapitali perete li Vaše zube pravilno? Iako na prvu djeluje doista smiješno, iznenadili biste se koliko ljudi nikada nije čulo za Bass tehniku pranja zubi koja je ujedno i najbolja tehnika za temeljito pranje zubi. Donosimo Vam 3 savjeta kako ju najlakše savladati:

  • četkica se držite pod kutem od 45 stupnjeva
  • kružnim kretnjama perite Vaše zube sa svih strana pod tim kutem, uključujući i rub zubnog mesa
  • na kraju prođite prostore između zubi zubnim koncem ili interdentalnim četkicama, te isperite vodicom za usta (po mogućnosti bez alkohola)

Ova tehnika je dokazano najtemeljitiji način kako uvijek imati čiste zube. Zubni konac i interdentalne četkice pomažu u čišćenju teško dostupnih prostora do kojih vlakna četkice ne mogu doprijeti.

Preporuča se prati zube 2x na dan: ujutro i navečer, a ako ste u prilici i nakon svakog većeg obroka kako se plak ne bi zadržavao u čeljusti.

Kod velikih protetskih radova (veći mostovi, All on 4 i All on 6 radovi) preporučujemo pacijentima korištenje vodenog tuša (Waterpik) za temeljito pranje. Mlaz se može podesiti i pomoću njega se još lakše čiste međuprostori od ostataka hrane.

Marina Dukić

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...