5 stvari koje savjetujemo da ne radite nakon ugradnje implantata

Došao je taj dan, vrijeme je za ugradnju zubnih implantata. Možda ste sretni, možda Vas lovi panika, strah… Kako god da se osjećate, sve je to normalno. Kad ste u provjerenim i sigurnim rukama iskusnih doktora, ne trebate brinuti. Prije svega ću Vas ohrabriti i reći Vam da sam zahvat bušenja implantata traje puno kraće nego što očekujete. Ovo su najčešći savjeti koje dijelim pacijentima nakon što im naš kirurg ugradi jedan ili više implantata:  

  • Ne izbjegavajte pranje zubi. Jako je važno nakon implantološkog zahvata održavati još pažljiviju higijenu usta nego inače. 
  • Ne ispirite usta agresivnim tekućinama za oralnu higijenu. U slučaju potrebe i u dogovoru s kirurgom, savjetujem Vam Curasept tekućinu. 
  • Ne koristite četkicu za zube za čišćenje oko pozicije ugrađenog implantata. Umjesto toga koristite štapić za uši. Na taj način ne riskirate pucanje svježih šavova.
  • Ne preskačite pravilno uzimanje propisanog antibiotika (ako je propisan) i popijte ga do kraja, to je jako važno.. 
  • Ne jedite i ne pijte ništa vruće. Svaki izvor topline vam može pogoršati postoperativne simptome.

Za još bolji oporavak evo 2 dodatna savjeta:

Ne pušite. Ili barem maksimalno smanjite pušenje u prvim danima nakon zahvata.

Ne pretjerujte s težim fizičkim aktivnostima prvih 48 – 72 sati nakon zahvata.

Iako se na prvu čini teško, ovih par dana zaista proleti, a za sebe ćete učiniti nešto dobro, i prije svega nešto najbolje za svoje zdravlje. Na kraju ćete, kao i većina naših pacijenata reći kako vam je samo žao što to niste napravili ranije. Svakako se ohrabrite i dogovorite barem pregled da nas upoznate i dobijete preporuku, a kasnije sami sebi pružite priliku.

Dajana Novaković, Odjel dentalnih savjetnika

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...