5 najboljih mesnih restorana u Zagrebu koje morate posjetiti

O dobrim ćevapima, vješalicama i kuglicama kajmaka daleko se čuje, a ako ste fan čevapčića, pljeskavica, ražnjića, roštilja sljedeća mjesta u Zagrebu morate posjetiti. Ovdje vam donosimo popis pet hedosnističkih oaza s mirisom dima koji svojom poslugom, ukusima i mirisima ne privlače samo domaće goste, već i turiste, kojih je u gradu Zagrebu svakim danom sve više.

  1. BATAK GRILL
    Ovaj popularni zagrebački restoran možete pronaći po cijelom našem Zagrebu. Sve je krenulo od Batka na Rudeškoj 87 (blizu Poliklinike), koji se zatim proširio i po cijelom gradu. Batak je super fancy uređen za razliku od ostalih zagrebačkih grill restorana i pogodno je mjesto za organizaciju nekih proslava. S obzirom da su aktivni na društvenim mrežama lako je bilo izdvojiti top 4 jela po izboru korisnika: Lungić punjen sirom u umaku od kajmaka, mazalice (koje uz salatu mogu biti samostalno jelo), gurmanska plata te ćevapi u kajmaku.
  1. TVORNICA PLJESKAVICA KOSTA
    Proputovavši dobar dio Europe i Balkana, svoje mjesto našao je u Zagrebu, Cvjetna cesta 15, mjesto je gdje se skrasio Chef Kosta Kostadin Stefanović. Sala restorana sa svega sedam stolova mjesto je gdje vam se pored ugodne, skoro pa kućne atmosfere služi leskovački roštilj visoke kvalitete.
    Iako nazvana tvornica, njihov mali lokal je mjesto gdje vam se hrana sprema onog trena kada je gost naruči i gotovo sve se radi ručno. Specijalitet kuće je poznati “Leskovački voz” koji vam nudi guštanje u različitim okusima i vrstama jela koja po cijeni i količini čine jednu porciju.
  1. PAULANER GRILL BAR
    Paulaner Grill restoran smješten je na Črnomercu 102. Zbog svoga maloga, intimnog ambijenta jedan je od tri omiljena grill restorana u Zagrebu. U Paullaneru se često organiziraju proslave ili pak gledanje utakmica. Od roštilja treba izdvojiti punjenu svinjsku roladu „Munchen“ uz koju će savršeno pristajati bavarsko pivo. Dok ćete za deset u Paulaneru uživati u popularnom cheesecakeu.
  1. STARI KOTAČ
    Osim što se nalazi u neposrednoj blizini naše Poliklinike (cca 200 m udaljenosti) jedan od poznatijih grill restorana je i Stari kotač, Petrovaradinska 20. Unutrašnje uređenje poprilično ugodno iako nekako uređeno u duhu prošlih vremena. Terasa prostrana, bez neke posebne atmosfere. U restoran su pozvani svi, od najmanjih do najstarijih. Možete uživati u piću i ćevapima bez lepinje. Da, da dobro ste čuli, bez lepinje. Ponekad je dobro probati i nešto novo, zar ne?
  1. GRANA
    Na adresi Mlaka 27 (Prečko), također u blizini Poliklinike, smjestio se restoran Grana grill. Napominju kako su veliki ljubitelji životinja, pa su psi dobrodošli, kao i što su ljubitelji rock glazbe koja dominira na zvučnicima. Najjače jelo im je definitivno pljeskavica sa sirom ili kajmakom (preporuča se oboje), a često hvaljeni su i pileći ražnjići.

Fran Parlov, Identalia Travel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...