5 najčešćih pitanja prije dolaska u Identaliju

Mi razumijemo da pacijenti imaju puno pitanja pred dolazak, posebno ako nikad nisu bili u Hrvatskoj ili već neko vrijeme nisu putovali. Želim Vas ohrabriti da nam se javite i da napokon napravite za sebe nešto što već dugo čekate ili odgađate. Zdravlje nema odgodu, pa svakako uzmite stvar u svoje ruke i reagirajte na vrijeme.  Izdvajam 5 najčešćih pitanja koja bi Vam mogla pomoći prije dolaska:

1. Kakva je situacija s COVIDOM u Hrvatskoj, moram li u karantenu po povratku doma?

Situacija u Hrvatskoj je pod kontrolom, očekivano je da ćemo imati više slučajeva jer je ljetna sezona prošla, a traje i podsezona i imamo puno turista. U klinici su poduzete sve mjere za zaštitu pacijenata i osoblja od virusa uz posebne sigurnosne protokole, a kako to izgleda pogledajte na kraju članka u videu. Pacijenti obavljaju serološko testiranje kod nas i za to dobivaju potvrdu koju mogu dati na uvid nadležnim tijelima po povratku doma. Po potrebi organiziramo i PCR testiranje. 

2. Kako ću se osjećati nakon bušenja implantata?

Svaki organizam drugačije reagira, moguće su otekline i smetnje, ali nakon zahvata ćete dobiti antibiotik prema potrebi, lijekove protiv bolova i točne upute za brzi oporavak. Zahvat kao takav traje kratko (cca.15-30 min) i sve se radi pod lokalnom anestezijom. Bitno je pridržavati se uputa nakon zahvata koje ćete dobiti u ordinaciji i sve će biti u redu. Sjetite se samo koliko je ljudi u svijetu prošlo isti zahvat prije Vas. Zaista nema razloga za strah i brigu. U Identaliji implantate buši vrhunski oralni kirurg koji ima jako puno iskustva.

3. Koliko košta kompletan implantat kod vas?

Bitno je razlikovati “kompletan implantat” od potpune rekonstrukcije čeljusti. Cijenu implantata možete pronaći na našoj web stranici. Preporuka struke je da se obavi pregled na kojem će doktor moći provjeriti stanje u ustima i ponuditi najbolje dugotrajno rješenje za Vašu situaciju. Cijene se razlikuju ovisno o materijalu krunice, a materijal i sve ostalo će Vam naravno rado preporučiti naši doktori na pregledu i detaljno objasniti zašto je određeni materijal najbolji za Vas.

4. Opće informacije o Zagrebu/Hrvatskoj

Zagreb spada među najsigurnije gradove u Europi. Govori se hrvatski jezik, ali većina građana jako dobro govori i engleski. Domaća valuta je Kuna (HRK/Kn), ali ima puno mjenjačnica za razmijeniti novac. Hrvatska je većinski katolička država s jako srednjoeuropskom tradicijom u kontinentalnom dijelu i mediteranskom kulturom uz obalu. Naša klinika se nalazi na 20 – 30 minuta do povijesnog centra grada. Bankovne kartice su prihvaćene u većini poslovnih subjekata.

5. Želim pričati s doktorom

Doktori su u ordinaciji i primarno rade u direktnom kontaktu s pacijentima. Kako bi informacija bila prenesena točno i bez nesporazuma, preporuka je da sva pitanja postavite prevoditelju (podršci) pa ćete dobiti povratnu točnu informaciju u najkraćem mogućem roku nakon što se posavjetujemo s doktorom.

Nadam se da su informacije bile korisne i da se uskoro vidimo, a naravno uvijek nam se možete javiti direktno telefonski ili putem maila ili WhatsAppa.

Erika Sampaio Ramljak, odjel podrške pacijentima

COVID-19 sigurnosni protokoli u Poliklinici Identalia
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...