Dan grada Zagreba

Grad Zagreb danas slavi svoj dan, 31. svibnja, koji je i blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata, nebeske zaštitnice grada pod Sljemenom. 

Zagreb se smatra jednim od najsigurnijih gradova u Europi, a svojim građanima i turistima nudi pregršt sadržaja – po nešto za sve, i male i velike! Prepustite se atmosferi grada, od kojeg su ljepše samo Zagrepčanke, tako barem tvrde mnogi, a mi se slažemo da je zaista tako. Dovoljno je da prošećete špicom i uživate u pogledu uz omiljenu kavu. 

U veljači ove godine, otvorena je i dugoočekivana žičara Sljeme. Nova Žičara Sljeme povezuje Gračansko dolje s vrhom Sljemena, preko Brestovca, gdje se nalazi međupostaja.

Zračna trasa Žičare duga je nešto više od pet kilometara i putnicima nudi impresivan pogled na Zagreb i njegovu okolicu, stoga Vam svakako savjetujemo da ne propustite ovo iskustvo dok ste u Zagrebu kod nas na zahvatima, iskoristite slobodno vrijeme i opustite se u prekrasnoj prirodi. 

Na samom vrhu čekaju Vas restorani i drugi sadržaji, volite li dobar roštilj, kobasice, varivo…? Sigurni smo da ćete naći sljemensku kućicu za vas i uživati u domaćim specijalitetima i napokon se opustiti. Dok radite zube, zaista možete provesti i kvalitetno vrijeme u Zagrebu. Ne zvuči loše, zar ne?

Više informacija o žičari Sljeme, radnom vremenu i cijeni karata možete pronaći na linku:

https://zicarasljeme.com/

Zagreb ima i mnoštvo muzeja, povijesnih građevina, bogatu gastro ponudu, a svakako nemojte propustiti probati štrukle! 

Zelene oaze grada Zagreba

Zelene oaze za odmor na svakom su koraku u Zagrebu. Teško nam je izdvojiti neku posebno jer svaka ima svoje čari, pa tako svakako nemojte propustiti Strossmayerovo šetalište na Gornjem gradu, gdje danas u društvu pjesnika A. G. Matoša možete uživati u najromantičnijoj panorami grada, također park Zrinjevac, prepoznatljiv po aleji platana koje su prije više od sto godina dovezene iz Trsta, a nalazi se u samom centru grada. U blizini je još jedno mjesto za bijeg od gradske vreve. Botanički vrt jedna je od najbogatijih zbirka bilja u Europi s oko 10 000 biljnih vrsta. Mogli bismo nabrajati još dugo, pa ćemo Vas uputiti da za još inspiracije što pogledati u Zagrebu posjetite i stranice turističke zajednice grada Zagreba:

https://www.infozagreb.hr/

I na kraju… Nemojte zaboraviti napraviti selfie s Vašim novim zubima! 🙂 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...