5 prednosti ALL on 4 metode u odnosu na ostale stomatološke radove na implantatima

Pronašli ste se u situaciji kad je došlo vrijeme da izvadite sve Vaše zube, ili ste ih izvadili i sad Vas ta proteza baš žulja i čini Vaš život jadnim? Ne možete jesti kako treba, pokrivate usta, izbjegavate druženja i ručkove i roštilj… Da, sve sam to čuo i razumijem Vas. Nažalost ponekad dođe do toga da pacijent mora povaditi sve zube, a razlozi su razni. Parodontitis – kod uznapredovalog parodontitisa nažalost nema druge. Ponekad pacijent ima tek nekoliko zubi u čeljusti koji su dotrajali i klimavi, i na njima jednostavno nije preporučljivo raditi bilo kakav rad jer ne bi izdržali i slično. Činjenica je da Vam loši zubi koji su bolesni donose štetu, i utječu na Vaše zdravlje. 

Pitate se, što je najbolja opcija za Vas, ili možda najbrža? Pa recimo to ovako, imam nekoliko dobrih vijesti za Vas, a to je da opcija svakako imate. Koja će biti najbolja za Vas ćemo naravno odlučiti zajedno, ali ja bih sada izdvojio 5 ključnih razloga zašto je All on 4 metoda bolja u odnosu na neke druge stomatološke radove na implantatima:

1. All on 4 metoda predstavlja fiksne zube, manjeg su volumena te sukladno tome pacijentu daje bolji osjećaj za fonaciju i funkciju – pacijenti obično kažu da imaju dovoljno mjesta za jezik te da im je osjećaj s All on 4 zubima kao da imaju svoje zube, siguran sam da Vam ja ovo jako važna i korisna informacija.

2. Održavanje – iako je lakše održavati protezu na prečki i klasične mobilne proteze jer ih pacijenti mogu sami skinuti i počistiti, All on 4 je rad koji se napravi tako da pacijenti oko istog mogu lako prolaziti četkicom i svim drugim pomoćnim sredstvima ( superfloss, vodeni tuš ). Na redovnim godišnjim kontrolama All on 4  se lako skine, očisti i vrati nazad u usta.

3. Ključna razlika je komoditet fiksnog rada za pacijente, osjećaj da su zubi ,,njihovi” te da ih ne trebaju skidati i spavati bez zubi kao što je slučaj sa radom na prečki i mobilnim protezama koje moraju držati u čaši.

4. Brzina zahvata – All on 4 se izvodi u jednom danu ( max 48h ) pacijent dobiva fiksne zube, funkcionalan je neposredno nakon operacije, nema perioda nošenja imedijatne proteze, samo jedna operacija je dovoljna i pacijent jednom prima anesteziju za razliku od ostalih zahvata koji se izvode postepeno što za pacijenta znači i više anestezije.

5. All on 4 nema nepce –  klasične proteze imaju puno nepce što je  za pacijenta najgori dio uz konstantno ispadanje proteza i tjera ih na povraćanje. All on 4 je zaista koncipiran na način da je najugodniji za pacijenta. Pogledajte i primjer prije-poslije uz All on 4 metodu:

Svakako bih napomenuo da Poliklinika Identalia koristi isključivo originalni Nobel All on 4 koncept. To je za Vas kao pacijenta jako važna informacija, jer danas postoji mnoštvo stomatoloških radova koji su mu slični, ali jedino Nobel je original i kao takav postoji najduže. Ako Vas zanima jeste li i Vi kandidat za All on 4, javite nam se za prvi preglec kako bismo zajedno pronašli najbolje i idealno rješenje za Vas. 

Nikola Džakula, dr. med. dent.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...