5 načina kako pomažemo pacijentima prebroditi strah od zubara

Strah od zubara jedan je od najpoznatijih strahova i fobija na svijetu. Od pacijenata često čujem razne traume, od bolova, rađenja radova na živo, vađenja zubi na živo… Zaista Vas razumijem kad kažete da se bojite. Zubi su živi, i zahvati mogu biti jako bolni ako se ne rade profesionalno.

Rado bih Vam objasnila zašto se radilo na taj način, i da li se moglo spriječiti, ali nažalost ne mogu. Ali Vam mogu garantirati da kod nas takvo što nećete doživjeti. Fascinantno je svakodnevno gledati kako se ljudi oslobađaju strahova i na taj način slave svoje male pobjede. Osim što ćete dobiti osmijeh kakav oduvijek priželjkujete, istovremeno ćete pobijediti sami sebe i strah koji Vas prati kroz život, ali ste ga vješto stavljali pod tepih dok nije zaista došlo do granice kad nije moglo dalje tako… I onda se ljutite na sebe, jer znate da se moglo spriječiti. Koliko smo samo takvih trenutaka imali u životu, a nije trebalo, zar ne?

Kako ćete s nama pobijediti strah od zubara? Evo kako:

  • Prije svega, razgovaramo s Vama otvoreno i bez osuđivanja. Mi smo ovdje da Vam pomognemo i vratimo osmijeh, ali prije svega i oralno zdravlje!

  • Ne krećemo s niti jednim zahvatom bez da smo Vam ga prvo na razumljiv način objasnili i opisali.

  • Sve zahvate radimo pod lokalnom anestezijom i ne pitamo koja je količina potrebna, niti ju dodatno naplaćujemo. 

  • Tijekom termina dajemo Vam male pauze kako biste se opustili.

  • Za ekstremne slučajeve straha i anksioznosti možemo Vam pomoći sa svjesnom sedacijom. Posebna vrsta sedacije tijekom koje je ste, iako svega svjesni, potpuno opušteni i bez straha surađujete s doktorom, više pročitajte u ovom tekstu:

Iako i dalje nove zube imate možda samo u nekim mislima, nadam se da Vam je ovaj tekst barem malo pomogao da dobijete povjerenje i da nam se za početak obratite i raspitate se koje su opcije. Vrlo rado ćemo Vam objasniti. Slobodno nas nazovite na broj 00385 1 5566 431, ili nam se javite putem WhatsAppa na broj 00385 99 5830 814. Čujemo se! 

Marina Dukić, Odjel podrške pacijentima

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...