Imam parodontozu, koja solucija je najbolja za mene?

Sigurna sam da ste čuli za parodontozu – poznatiju kao upalu zubnog mesa. Ista nastaje najčešće radi loše oralne higijene, a drugi poznatiji uzročnici mogu biti npr. pušenje, dijabetes, genetika i sl. Parodontoza dovodi do povlačenja razine kosti radi koje dolazi do klimanja zubi, a na koncu i do ispadanja zubi. Prepoznati ju možete prema krvarenju zubnog mesa, crvenom i natečenom zubnom mesu, pomicanju zubi (klimanju), ponekad se desi i da se vaši zubi jednostavno razmaknu, a naravno prepoznaje se i po ispadanju zuba – no to je već uznapredovala parodontoza.

Koje je najbolje rješenje za osobe koje imaju parodontozu?

Odlična je vijest da u današnje vrijeme kako je stomatologija napredovala i pacijenti koji imaju parodontozu imaju puno opcija kad je riječ o stomatološkim zahvatima što u prošlosti nije bio slučaj jer je jedina opcija bila klasična mobilna proteza. Naime, parodontoza je prisutna sve dok su u čeljusti i zubi, a kad se zubi izvade oporavi se i kost i zubno meso što znači da parodontoza nije prepreka za fiksne zube na implantatima. Najbolje i najbrže rješenje za pacijente koji imaju parodontozu je svakako All on 4. Izdvajam upravo All on 4 jer osobe koje imaju parodontozu najčešće još imaju nekoliko zubi što je često znak da ia i dovoljno kosti za ugradnju zubnih implantata.

Koja je prednost All on 4 metode u odnosu na ostala rješenja sa zubnim implantatima?

Najveća je prednost svakako fiksno privremeno rješenje koje pacijent dobiva u svega 2 dana. Dakle, kući ne idete s protezom već odmah dobivate fiksne privremene zube. 

Ako sumnjate na parodontozu svakako se obratite stomatologu i napravite kontrolni pregled kako biste čuli koje su vam opcije. Ne brinite, kod nas ste u sigurnim rukama iskusnih stomatologa koji će Vam dati najbolju preporuku. Javite nam se bez ustručavanja za prvi pregled!

Dora Maioni, Odjel podrške pacijentima

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...