Koja je cijena stomatoloških zahvata i može li se unaprijed dobiti ponuda bez pregleda?

Jedno od najčešćih pitanja, ako ne i prvo pitanje je koja je cijena zahvata i ponuda?

Važno nam je da razumijete zašto je nemoguće dati Vam ponudu ako niste obavili pregled kod nas, ali sjajna je vijest da ipak imate nekoliko opcija kako doći do konkretnijih informacija. Prije svega, vjerujem da ćete se složiti da nije nimalo profesionalno davati “okvirne” cifre kako to volimo reći u narodu kad je riječ o našem zdravlju. Primjerice, kad kupujete auto, također otiđete po ponudu kako biste imali konkretnu informaciju.

Koje su opcije i kako do ponude?

Ukoliko niste u mogućnosti doći odmah na pregled, jedna od opcija je da napravite rendgenski snimak, a na temelju istog Vam možemo napraviti okvirni predračun- No, tu također valja biti jako oprezan jer čak ni to nije definitivna ponuda. Pirate se zašto? Glavni razlog zašto je nemoguće ponudu odrediti unaprijed je prije svega taj da svaki pacijent ima drugačiju situaciju u čeljusti, i neke je zahvate nemoguće unaprijed odrediti bez pregleda (npr. potreban broj implantata, liječenje zubi, potencijalna vađenja zubi i sl). Ipak, rendgenski snimak nam daje svakako neki uvid u situaciju u Vašoj čeljusti i na temelju istog možemo dati neki prijedlog, kojeg ćemo dodatno proći kad dođete na pregled.

Često znam čuti i “Evo moj je prijatelj bez zubi, ima čistu situaciju, koliko bi to otprilike koštalo?”

Moram ponoviti, čak i da imate sličnu situaciju u čeljusti, dok se ne obavi pregled i dijagnostika naprosto nije moguće znati koja je razina kosti kod Vas, a koja kod Vašeg prijatelja. Ili primjerice, nedostaju Vam 3 zuba, kao i prijatelju. Prije svega je potrebno uzeti u obzir kada su ti zubi izvađeni, je li prisutna upala i sl. 

Ponuda drugog stomatologa

Druga opcija za dobivanje ponude je ako već imate ponudu drugog stomatologa. Na temelju iste možemo napraviti našu, no kako sam već spomenula ni tada ponuda nije konačna. Razumijem da Vas sada ovo zaista buni, no važno je da razumijete kako nemaju svi stomatolozi isto mišljenje, i zato se i ponude mogu razlikovati. Nama je važno da prije svega saslušamo želje pacijenta, a zatim u skladu s time prokomentiramo situaciju u čeljusti i zajedno donosimo prijedlog što je za Vas najbolje.

Koje su cijene stomatoloških zahvata?

Osnovni cjenik uvijek možete pogledati na našoj web stranici, a ako imate kakvih dodatnih pitanja, vrlo rado ćemo Vam odgovoriti na njih. Nazovite nas na broj 00385 1 5566 431, ili nam se javite putem WhatsAppa na broj 00385 99 5830 814.

Eleonora Farina, Odjel podrške pacijentima

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...