Mogu li ostvariti povrat od inozemnog osiguranja ako ne živim u RH?

Možda Vam je manje poznato, ali na dentalne zahvate možete dobiti određeni povrat ako ne živite u RH, posebno od kad je Hrvatska dio Europske Unije.

AOK i povrat sredstava

Navedimo primjer AOK iz Njemačke. To je obvezno zdravstveno osiguranje u Njemačkoj, i ujedno je najpoznatije osiguranje koje pokriva čak 35% tržišnog udjela. Laički rečeno, svaka osoba sa stalnom adresom u SR Njemačkoj obveznik je zdravstvenog osiguranja. Takvo zdravstveno osiguranje pokriva zaista puno bitnih stvari kao što su ambulantno liječenje, lijekove i medicinska pomagala, medicinsku njegu u bolnici, usluge prilikom trudnoće, naravno i stomatološku njegu i dr. 

Što moram znati o povratu?

Prije svega savjetujem da se raspitate direktno u Vašem osiguranju i saznate koja Vam je sve dokumentacija potrebna kako biste istu mogli donijeti na pregled. Uvjet je da se prije svega napravi pregled kako bi se dokumentacija mogla ispuniti na temelju dobivene ponude. Dakle, indikativne ponude Vam neće vrijediti i savjetujem da ne trošite energiju i vrijeme. Mi ćemo Vam ispuniti sve potrebno na traženom jeziku. Nakon što predate ispunjenu dokumentaciju, osiguranje obično uz svog procjenitelja donosi odluku o visini povrata.

Koje stomatološke zahvate vraća AOK?

U većini slučajeva povrat dobivate na sve medicinski opravdane stomatološke zahvate. Tu se zaista dosta razlikuje od osiguranja do osiguranja, zato je vrlo važno da se dobro raspitate. 

Vraća li osiguranje troška za zubne implantate?

Dodatna osiguranja vraćaju i troškove za zubne implantate, dok velike osiguravajuće kuće kao što je AOK nemaju tu praksu, no ponavljam svakako se raspitajte. Dodatna osiguranja također su vrlo dobra opcija i savjetujem Vam da ih provjerite jer za male iznose mjesečno koje njima plaćate možete dobiti zaista veliki povrat sredstava. 

Dakle, našu podršku što se popunjavanja dokumentacije imate, neovisno o jeziku, stoga Vam savjetujem da dobro provjerite pravila i ponesete dokumentaciju na pregled. Naravno tu smo za Vas za sva dodatna pitanja i veselimo se upoznati Vas!

Kristina Mokoš Bukvić, Odjel podrške pacijentima

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...