Niste sami… 8 strahova koje pacijenti prolaze prije ugradnje zubnih implantata

Posjet stomatologu može biti izvor straha i tjeskobe za mnoge ljude. Postoji nekoliko uobičajenih strahova i briga koje pacijenti često doživljavaju prije dentalnih tretmana posebno ako se radi i kompleksnijim rekonstrukcijama.

  1. Strah od boli: Strah od boli je jedan od najčešćih strahova vezanih uz stomatološke posjete. Važno je znati da suvremene stomatološke tehnike i tehnologije nude različite opcije za ublažavanje boli. Mi, u Poliklinici Identalia, koristimo lokalne anestetike kako bi osigurali bezbolne postupke, a u nekim slučajevima mogu se primijeniti i svjesna sedacija kako bi se pacijenti osjećali što ugodnije.
  2. Strah od prevara i dodatnih troškova: Osjećaj nepovjerenja prema stomatolozima ili strah od preplaćivanja za tretmane je razumljiv. Kako bi se izbjegla takva situacija, preporučuje se traženje mišljenja i preporuka drugih pacijenata, provjera kvalifikacija i iskustva stomatologa te transparentna komunikacija o troškovima i postupcima prije početka tretmana. Srećom, naših 40.000 pacijenata dovoljno govori o iskustvu, efikasnosti i odličnim rezultatima.
  3. Putovanje u drugu državu zbog popravka zuba: Neki pacijenti osjećaju nelagodu zbog putovanja u drugu državu radi stomatoloških tretmana. Našem osoblju možete postaviti pitanje ovkave prirode i prije nego krenete u terapiju.
  4. Financijska odluka – ispravnost investicije: Dentalni tretmani često zahtijevaju financijski angažman, što može izazvati zabrinutost kod pacijenata. Prije donošenja odluke o investiranju u stomatološki tretman, važno je imati jasnu komunikaciju sa stomatologom o prednostima, dugoročnim ishodima i mogućnostima održavanja rezultata. Mi nudimo više vrsta plaćanja, a za određene načine i popust.
  5. Razumijevanje pacijentovih želja: Strahovi se često javljaju zbog nedostatka razumijevanja i komunikacije između stomatologa i pacijenta. Važno je otvoreno razgovarati s stomatologom o svojim strahovima, briznama i željama kako bi se osiguralo individualizirano pristupanje tretmanu. Nije da ih hvalimo, no svaki od naših stomatologa je izuzetno empatičan te će Vas poslušati, ali i odgovoriti na svaki upit i nedoumicu. Stomatolog bi trebao biti osjetljiv na pacijentove potrebe i osigurati dovoljno vremena za objašnjenje postupaka, opcija i alternativa.
  6. Garancija implantata: Kod stomatoloških implantata, važno je razumjeti i provjeriti uvjete i trajanje garancije koju stomatolog nudi. Naši stomatolozi imaju dugogodišnje iskustvo i stručnost u postavljanju implantata te pružaju podršku i konzultacije i nakon tretmana.
  7. Sigurnost lokacije: Osjećaj sigurnosti tijekom stomatoloških tretmana također je važan faktor. Naša klinika ima odličnu reputaciju, pridržava se visokih higijenskih standarda i koristi sterilizaciju opreme i instrumenata. Provjerite recenzije drugih pacijenata i provjerene informacije o sigurnosti klinike prije nego što se odlučite za tretman.
  8. Razina podrške: Osjećaj podrške i povjerenja tijekom stomatoloških tretmana ključan je za prevladavanje strahova. Poliklinika Identalia pružit će toplu i brižnu atmosferu, ima stručan i empatičan tim koji je posvećen pružanju podrške pacijentima tijekom cijelog procesa.

Važno je zapamtiti da stomatolozi razumiju i pažljivo pristupaju strahovima pacijenata. Komunikacija, transparentnost i osjećaj povjerenja ključni su za prevladavanje tih strahova i sigurnost ugodnog iskustva prilikom stomatoloških tretmana. Ne oklijevajte postaviti pitanja i izraziti svoje strahove stomatologu kako biste se osjećali sigurno i zadovoljno tijekom vašeg stomatološkog putovanja.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...