Najbolji Shopping centri u Zagrebu

Mnogi tvrde kako je shopping najbolji lijek za depresiju. Ako je to zaista tako, Zagreb je idealan grad za liječenje ove moderne bolesti.

Trgovački centri mjesta su gdje sati najbrže prolaze pa me više ne iznenađuje kada me pri izlasku iz svjetlima obasjanih trgovina vani dočeka mrak. Teško je odrediti koji od njih ima najbolju ponudu pa vam savjetujem da ih sve i osobno posjetite.

Centar i okolica

Ako prolazite starim dijelom grada, najbolje ćete opustiti se uz shopping, film ili kavu u nekom od kafića zagrebačkog Centra Kaptol. Od Trga bana Jelačića udaljen je svega 10-ak minuta hoda, a u staru gradsku jezgru uklopljen je diskretno i uspješno.

U blizini Trga bana Jelačića, ali u nešto užurbanijoj okolini nalazi se Centar Cvjetni, kojeg također odlikuje jedinstvene arhitektura koji spaja zagrebačku tradiciju s modernim tekovinama.

Sama šetnja Centrom Cvjetni ugodna je koliko i boravak i ispijanje kavice ispred njega. Budući da je dio nove gradske špice, nemojte se iznenaditi ako shvatite da u nekoj od trgovina, u kabini pored vaše, nove „krpice“ isprobava i neka od poznatih osoba. Centar Cvjetni idealno je mjesto za shopping i/ili odmor uz kavu u samom srcu urbanog Zagreba, naravno kad nam prilike to ponovno dopuste, a vrlo lako ćete do svih njih doći i biciklom.

Novi dio grada Zagreba

Ništa manje ugodna atmosfera neće vas dočekati ni u novijem dijelu grada, u shopping centru Avenue Mall. Gotovo 4.000 kvadratnih metara ovog trgovačko-zabavnog centra u potpunosti je ispunjeno privlačnim izlozima i trgovinama te pozitivnom energijom i zvucima dobre glazbe.

U Avenue Mallu možete pronaći sve što vam je potrebno – od odjeće i obuće, ukrasa za dom i kozmetike pa do svježih namirnica i drugih kućanskih potrepština. No, ovaj trgovački centar zanimljiv je i onda kada su sve trgovine zatvorene.

Cinestar koji je otvoren do sitnih sati provjeren je način za odmor nakon napornog dana i dostojna alternativa za izlazak. Ako još niste, svakako biste trebali provjeriti zašto ova kina „krasi“ 5 zvjezdica!

Importanne – najdraži većini Zagrepčana

Iako ne „vrvi“ poznatim osoba i nema atraktivna i moderna kina, vjerujem da je Importanne centar za većinu Zagrepčana i dalje najdraži shopping centar. Nema mnogo katova kao noviji centri, ali zato vas svojim razgranatim hodnicima, poput pravog malog labirinta, navodi da u njemu provedete što više vremena.

U užem centru grada nalazi se i Branimir Centar, najpoznatiji po prvom Cinestaru te Importanne galerija, moderni spoj trgovačkog, ugostiteljskog i stambenog objekta kojeg vrijedi posjetiti.

Ostale lokacije van centra

Na širem području grada nalaze se City Centar one East i City Centar one West, Arena Centar, King Cross, Garden Mall i Westgate. Ako je istina da shopping popravlja raspoloženje, Zagreb ima veliki potencijal da sve svoje stanovnike i posjetitelje učini vrlo sretnima.

Ako u Zagreb dolazite sa zapadne strane grada, kod naselja Jankomir primijetit ćete čitav niz novoizgrađenih trgovačkih lanaca i centara. Najstariji među njima je King Cross (www.king-cross.hr), u kojem se nalaze trgovine kao što su Benetton, Harvey Norman, Decathlon itd.

Početkom studenog 2010. godine otvorio se trgovačko-zabavni centar Arena Centar (www.arenacentar.com), a nalazi se odmah uz Arenu Zagreb na Laništu. Uz većinu već postojećih modnih i tehničkih marki na hrvatskom tržištu, u ovaj centar po prvi put su ‘ušli’ GAP, Zara Home i IMAX 3D kina, a tu je i drugi H&M u Hrvatskoj, u kojemu se uz muški i ženski, nalazi i dječji odjel.

Mjesto koje je svojom izgradnjom 2006. godine potpuno izmijenilo strukturu kupovine u Zagrebu jest  City Center one (www.citycenterone.com), gdje ‘pod jednim krovom’ možete kupovati u trgovinama Bata, C&A, Hervis, H&M, Humanic, Mango, Müller, New Yorker, Peek&Cloppenburg, Swarovski i mnogima drugima. Prvi City Center one smjestio se u Jankomiru, u zapadnom dijelu Zagreba te danas nosi naziv City Center one West.

City centar one West je ujedno i najveći shopping centar koji se nalazi najbliže našoj Poliklinici, te upravo tamo često i naši pacijenti provode dane u šopingu kada su slobodni od zahvata u klinici. Nalazi se svega na 2 km udaljenosti , ili 20-ak minuta hoda, a do samog Centra vozi i autobusna linija 107 i 116 ili taksi koji zaista ne košta puno, karta u jednom smjeru će vas koštati 4 kn. Uživajte u shoppingu i odmorite živce.

Fran Parlov, Identalia Travel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...