Od čega je napravljen implantat i je li štetan za ljudsko zdravlje?

Često me pacijenti pitaju jesu li zubni implantati štetni za naš organizam i zabrinuti su, a upravo to je jedan od najčešćih razloga zašto mnogi ipak odustanu od ugradnje implantata.

Bitno je prije svega znati što je točno titan. Titan je lagan ali snažan materijal, otporan na koroziju i potpuno je siguran za naše zdravlje. Biokompatibilan je s kosti i mekim tkivima našeg organizma. A upravo od titana su izrađeni implantati koje danas koristimo. Identalia koristi vrhunske implantate s garancijama, te ujedno i implantate najbolje kvalitete koja postoji u današnje vrijeme.

Biokompatibilnost materijala znači da materijal neće izazvati odgovor organizma kao strano tijelo, i da će ga tijelo u potpunosti prihvatiti kao svoje, dakle opasnosti za zdravlje zaista nema.

Kada se ne preporuča ugradnja zubnih implantata?

Ipak, postoje situacije u kojima moramo pribjeći drugim rješenjima. Ugradnja zubnih implantata se ne preporučuje osobama koje su u terapiji bisfosfonatima, te osobama koje su zadnje 4 godine bile na zračenju u području glave i vrata.

Implantati se također ne ugrađuju mladima u rastu i razvoju.

Živimo u vremenima kad je tehnologija sve naprednija, a samim time i obrada materijala od kojih su izrađeni implantati postaje sve sigurnija. Današnji implantati su sigurni, omogućuju stomatolozima sve više protetskih opcija, a pacijentima vraćaju potpunu funkciju žvakanja. Smatram da nemate razloga za brigu i strah ako odaberete kvalitetne implantate s garancijama kakve mi koristimo, a svakako sve nedoumice i strahove prokomentirajte s Vašim stomatologom i obavijestite ga o lijekovima i terapijama koje koristite.

Dr. med. dent. Anto Fabijanović

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...