Plitvička jezera – 3 razloga zašto ih morate posjetiti

Smještena u gorskom dijelu Hrvatske, Plitvička jezera predstavljaju prirodnu bajku koju zasigurno želite uvrstiti u Vašu „must see“ listu. Ukoliko planirate posjetiti Hrvatsku, Plitvička jezera su nezaobilazna destinacija koju jednostavno morate posjetiti. Jedinstveni vodopadi, tirkizna jezera i netaknuta priroda uvjerit će Vas da su Plitvice zaista raj na Zemlji!

  • Plitvička jezera su najveći, najstariji i najposjećeniji nacionalni park u Republici Hrvatskoj. Smještena su na pola puta između glavnog grada Zagreba i jedinstvene jadranske obale.
  • Nacionalnim parkom Plitvice su proglašene davne 1949. godine., a njihovu ljepotu prepoznao je i UNESCO koji ih je uvrstio na popis svjetske baštine 1979. godine. Površina parka je nešto manja od 300 km2, na kojoj prevladava šumska vegetacija. Plitvička jezera sastoje se od 16 velikih i malih jezera tirkizne boje koja se prelijevaju iz jednog u drugo s puno veličanstvenih slapova.
  • Neovisno o godišnjem dobu, Plitvička jezera oduzimaju dah mnogobrojnim posjetiteljima. Svako godišnje doba sa sobom nosi drugačiji doživljaj Plitvica. Primjerice, ljeti se možete osvježiti uz hladne vodopade i uživati u procvaloj prirodi, dok zimi zaleđeni vodopadi stvaraju prikaz svojevrsne ledene bajke. Proljeće i jesen su pak pogodniji za osobe koje žele izbjeći velike gužve i uživati u svakom trenutku provedenom u ovom vodenom raju!

Grazia Cossetto, Identalia Travel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...