Velike su šanse da zube nećete platiti isto kao i Vaš prijatelj, evo zašto

Odlučili ste raditi nove zube, a taman je Vaš prijatelj ili poznanik odradio isto. Odlično, vjerujete da ćete saznati trošak barem okvirno. Razumijem Vas, i logično razmišljate, no u praksi to najčešće ne ispada tako. 

Ako netko treba raditi kompletno nove zube, prije svega treba vidjeti i shvatiti koja je njegova polazišna točka, i kakva je situacija u čeljusti. Jesu li zubi koje ima još iskoristivi, pomični, koliko ih uopće ima? Plus, dio koji većina ljudi nije svjesna, ako ste izgubili zub prije nekoliko godina, velike su šanse da više nemate dovoljno kosti za zubne implantate jer se ona prirodno povlači nakon gubitka zuba, a to ste vjerojatno i osjetili pod jezikom u smislu da je rupa gdje nedostaje zub postala veća. Navesti ću 3 primjera kako bi Vam bilo lakše shvatiti moguće razlike:

  • Krenimo od jednostavne računice, jer je tako najlakše shvatiti, a dobiti ćete konkretniju informaciju. Recimo da imate sve svoje zube, ili Vam nedostaje samo nekoliko, tada je dobro rješenje napraviti zubne krunice. Kad uzmete cijenu najpovoljnije krunice (288€ za gotovinsko plaćanje), a želite okruniti obje čeljusti, dođemo do cifre od otprilike 7000€. 

  • Međutim, ako osoba nema niti jedan zub, ili mora izvaditi sve zube (ili one koji su ostali ali su loši), ta je računica znatno veća, jer uključuje i zubne implantate, ponekad nadogradnju kosti, ako se radi kombinacija sa zubima koji su ostali nekad ih treba liječiti… Dakle, ovdje je riječ o ekstremnim slučajevima i velikim rekonstrukcijama. 

  • Uzmimo na kraju i jedan još jednostavniji primjer, nedostaju Vam 2-3 zuba. Na prvu zvuči jednostavno, no i u tim “jednostavnim” situacijama treba vidjeti gdje smo točno – kada su zubi izvađeni, treba li nadograditi kost, i što uopće pacijent želi. Želite li most ili implantate, o tome će naravno ponovno ovisiti cijena i biti će drugačija. 

Nadam se da Vam je sada jasnije, i da je zaista jako rijetko da će se dogoditi situacija da imate jednaku situaciju u čeljusti kao Vaš prijatelj ili poznanik koji je nedavno radio zube. Svakako Vam savjetujem da se raspitate, obavite pregled kako biste uopće znali na čemu ste, i kasnije lakše isplanirali financije i plan. Naravno, uvijek postoji opcija da radite čeljust po čeljust, a za rezidente Republike Hrvatske imamo i opciju plaćanja na rate.

Preostaje Vam samo da nas upoznate, i donesete odluku. Kao i inače u životu, ponekad čekamo dugo, odgađamo, imamo 100 izlika… A zdravlje ne bi trebalo biti na čekanju. Sigurna sam da se slažete.

Ariela, Odjel prodaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...