Velike su šanse da zube nećete platiti isto kao i Vaš prijatelj, evo i zašto

Odlučili ste raditi nove zube, a Vaš je prijatelj ili poznanik odradio isto. Odlično, vjerujete da ćete saznati okvirni trošak. No u praksi to najčešće ne ispada tako. 

Ako netko treba izraditi nove zube, pregledom se treba izviditit situacija u čeljusti. Jesu li zubi koje ima iskoristivi, pomični, koliko ih uopće ima? Dodatno, dio koji većina ljudi nije svjesna, ako ste izgubili zub prije nekoliko godina, velike su šanse da više nemate dovoljno kosti za zubne implantate jer se ona prirodno povlači nakon gubitka zuba, a to ste vjerojatno i osjetili pod jezikom u smislu da je rupa gdje nedostaje zub postala veća.

Primjeri:

  • Recimo da imate sve svoje zube ili Vam nedostaje samo nekoliko – dobro je rješenje napraviti zubne krunice. Kad uzmete cijenu najpovoljnije krunice (360€ za gotovinsko plaćanje), a želite okruniti obje čeljusti, dođemo do cifre od otprilike 8500€. 

  • Međutim, ako osoba nema niti jedan zub, ili mora izvaditi sve zube (ili one koji su ostali ali su loši), ta je računica znatno veća, jer uključuje i zubne implantate, ponekad nadogradnju kosti, ako se radi kombinacija sa zubima koji su ostali nekad ih treba liječiti… Dakle, ovdje je riječ o ekstremnim slučajevima i velikim rekonstrukcijama. 

  • Uzmimo na kraju i jedan još jednostavniji primjer, nedostaju Vam 2-3 zuba. Na prvu zvuči jednostavno, no i u tim “jednostavnim” situacijama treba vidjeti ovo: kada su zubi izvađeni, treba li nadograditi kost, i što uopće pacijent želi. Želite li most ili implantate, o tome će naravno ponovno ovisiti cijena i biti će drugačija. 

Svakako Vam savjetujem da se raspitate, obavite pregled kako biste ste mogli što lakše napraviti financijski plan. Naravno, uvijek postoji opcija da radite čeljust po čeljust, a za građane Republike Hrvatske imamo i opciju plaćanja na rate.

Na Vama je da napravite prvi korak. Kao i inače u životu, ponekad čekamo dugo i odgađamo, imamo bezbroj izlika… A zdravlje ne bi trebalo biti na čekanju.

Ariela, Odjel prodaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...