Što slijedi kada pacijent završi sa zahvatima?

Nakon što su gotovi zahvati, obično slijedi oduševljenje novim zubima i najčešće što čujem od pacijenata je kako im je jedino žao što su tako dugo čekali da započnu sa zahvatima. Nakon odrađenih zahvata pacijentima je nakon dugo vremena ponovno moguće uživati u svakoj vrsti hrane bez smetnji sa žvakanjem, a posebno je dirljiv trenutak susreta sa obitelji i prijateljima kad ih ugledaju s novim osmijehom. To je svakako čaroban trenutak i za pacijenta i za njihove obitelji, a kažu i kako je prekrasan osmijeh ponovno biti nasmijan bez zadrške.Kako bi zubi ostali prekrasni i zdravi svaki pacijent dobiva jasne upute o higijeni i održavanju novog osmijeha.

Ovom prilikom naglašavam kako je jako bitno pridržavati se svih uputa koje je pacijent dobio od stomatologa na zadnjem terminu: 

  • pravilno četkanje zubi pod kutom od 45 stupnjeva 
  • četkanje zubi 2x dnevno u trajanju od 2-3 minute 
  • korištenje vodice za ispiranje usne šupljine
  • korištenje vodenog tuša koji detaljnije čisti prostor između krunica i zubnog mesa
  • narezati hranu na manje komadiće i žvakati lateralnim zubima, te nikako odgrizati hranu

Zapravo su to klasične upute za održavanja oralne higijene koji se trebamo držati i sa vlastitim zubima, ali ne šteti ih ponoviti. Također, važno je napomenuti da treba jednom do dva puta godišnje obavljati  redovitu kontrolu kako bi se provjerilo je li sve uredu s radom i kako bi pacijent očuvao pravo na garanciju. Jeste li spremni za uživanje u hrani i novom osmijehu?

Slobodno nas nazovite ili kontaktirajte u bilo kojem trenutku, tu smo za Vas.

Ivana Domjanić, Odjel podrške pacijentima

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...