Stomatolog odgovara koje bi zube sebi napravio da nema svoje

Kao stomatolog gledam isključivo kvalitetu i provjerene metode. Stoga iste takve preporučam i svojim pacijentima, a isto bih gledao da ostanem bez svojih zubi. 

All on 6 i all on 4 su koncepti za fiksno protetsko zbrinjavanje čitave čeljusti i povratak funkcije i estetike uz minimalno trajanje terapije i minimalne mogućnosti komplikacija i ujedno i moja preporuka pacijentima koji su izgubili sve svoje zube ili pak moraju vaditi. Implantati se ugrađuju tako da se izbjegne potreba za nadogradnjom umjetnom kosti i podizanjem dna maksilarnih sinusa što operaciju čini ugodnijom, skraćuje vrijeme trajanja terapije, smanjuje mogućnosti komplikacije i omogućuje brži i lakši oporavak nakon zahvata.

Jedna od bitnijih prednosti All on 4 i All on 6 radova je u tome da se vađenje zuba i ugradnja implantata obavljaju u jednom te istom zahvatu i što se na implantatima unutar 24 sata može napraviti fiksni privremeni rad, koji pacijentu olakšava prilagodbu te omogućuje lakše cijeljenje rane. Na taj način izbjegava se veći broj operativnih zahvata, čime se psihološki olakšava pacijentu, smanjuju se rizici povezani s većim brojem operacija, a u konačnici smanjuje se broj dolazaka i čekanje do mogućnosti izrade gotovog rada.

S obzirom na kvalitetu kosti i raspon budućeg rada, doktor vrši procjenu i savjetuje pacijenta o potrebnom broju implantata za rad, kako bi on imao optimalan raspon i prijenos sila. Ukoliko se radi o korpulentnijem pacijentu, većem rasponu rada, kosti zadovoljavajuće kvalitete na bitnim pozicijama, doktor će vjerojatno preporučiti izradu All on 6 umjesto All on 4 rada. Protokol izrade i kvaliteta All on 4 i All on 6 rada ne razlikuju se ni u čemu drugome osim broju implantata koji su uključeni u izradu rada.

Kao doktor dentalne medicine Vas pozivam da svakako dogovorite pregled i konzultacije kako bismo zajedno mogli napraviti idealan plan za Vas, koji će biti i prema pravilima struke i posebno prilagođen Vama i Vašoj situaciji u čeljusti. Veselim se što ćemo se upoznati.

Karlo Bajza, dr. med. dent.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...