Svjesnom sedacijom umirite sve svoje strahove na stomatološkom stolcu

Jeste li ikad čuli da je fotografije nemoguće čuti? A, kad bi Vam netko pokazao fotografiju stomatološke stolice sigurna sam da biste se složili da tu fotografiju itekako možete čuti, a ne samo vidjeti. Zvuk bušenja zubi po statistikama spada u najneugodnije zvukove kakve pamtimo. No, jeste li znali da kako tehnologija napreduje ipak ima i manje straha od zubara? Zaista, odlazak kod stomatologa danas nije ni sličan onome što ste prolazili u djetinjstvu, a i dalje Vam stvara nelagodu, anksioznost… Danas, posebno u Identaliji prije svega razgovaramo o mogućim zahvatima, naši doktori Vas savjetuju, objasne sve što je potrebno, a kad dobijete ponudu i prođe dovoljno vremena da malo razmislite i odlučite, tada je vrijeme za razmišljanje o zahvatima i planiranje. Ako se pak zaista panično bojite, imamo dobre vijesti – postupak svjesne sedacije.

Što je svjesna sedacija?

Svjesna sedacija je način na koji se bezbolno mogu riješiti i najkompleksnije zahvate, pogotovo za one koji se pomično boje zubara.

Kandidati su svi pacijenti koji nemaju povijest bolesti i ne piju neke od lijekova koji mogu imati kontraindikaciju sa sedacijom. 

Koje su posljedice, koliko traje oporavak…?

Posljedica, osim blage uspavanosti i nesvjesnosti zahvata koji je odrađen, nema.

Sedirani pacijent se ponaša normalno. Preporuka je da uvijek dolazi u pratnji druge osobe jer će nakon samog zahvata biti uspavan i trebat će mu pomoć kod odlaska do smještajne jedinice ili pri povratku kući.

Iskustva naših pacijenata su jako pozitivna i svi oni koji se boje zubara uz svjesnu sedaciju ne moraju više razmišljati o tome kako će riješiti svoj problem. Oporavak je kratak, i već sutradan ste kao novi.

Dakle, bez bridge, s nama ste u sigurnim rukama naših iskusnih doktora, a prije dolaska na pregled ili zahvate slobodno pripremite pitanja i zapišite ih na papirić kako ne biste zaboravili, a mi ćemo Vam rado sve objasniti i zajedno sa Vama odlučiti za dalje. Vidimo se!

Monika Jurić, Odjel podrške pacijentima

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...