Koliko traje i kako izgleda izrada zubnih krunica

Jedan od najpoznatijih načina transformacije osmijeha su svakako zubne krunice, a zubne krunice se preporučuju napraviti i ako imate zube koji su puni plombi koje stalno pucaju morate ići i nekoliko puta godišnje do Vašeg stomatologa da se poprave i zakrpaju. 

Zubne krunice ili zubne navlake u 5 dana

Kad je riječ o nekom vremenskom okviru, može se reći da se zubne krunice mogu napraviti u 5 radnih dana, ali pod uvjetom da je situacija idealna, odnosno da nije potrebno liječiti zube ili ugrađivati zubne implantate. Naime, ako su prisutne veće upale zubno meso je natečeno i potrebno je određeno vrijeme da se upala, a samim time i upaljeno zubno meso smiri i splasne. Kad bismo radili krunice na natečeno zubno meso ne bi Vam odgovarale, i vrlo brzo biste primijetili rupe između ruba kruna i zubnog mesa. Isto tako, ako tek ugrađujemo zubni implantat on ne može odmah nositi teret krunice, i ne preporučuje ga se odmah opteretiti. 

Kako izgleda proces izrade zubnih krunica?

Ako ćemo primjerice uzeti idealnu situaciju, prvi se dan radi priprema i bruse se Vaši zubi, a ako radimo krunice na obje čeljusti onda se brušenje obično radi odvojeno u 2 navrata, dan za danom. Dakle danas recimo pripremamo gornje zube, a sutra donje zube. Zatim u idućih nekoliko dana slijede otisci i nekoliko probi dok se zubi izrađuju kako bismo bili sigurni da ste zadovoljni, a tu naravno aktivno uz pacijenta surađuje i stomatolog i dentalni tehničar. 

Poliklinika Identalia ima veliki vlastiti dentalni laboratorij koji je opremljen najnovijim tehnologijama kako bi se zubne krunice izrađivale bez greške, a pacijentu to jamči dugotrajnost rada, preciznu izradu zubi i sigurnost da je sve pod kontrolom. Vjerujte nam da mi znamo što radimo.

Više o krunicama s našim potpisom možete pročitati i na linku.

Koja je cijena zubnih krunica?

Cijene zubnih krunica se kreću od 288€ – 320€ po zubu, ovisno o materijalu krunica. Naravno, materijal i oblik će Vam preporučiti stomatolog. Vi svakako trebate imati želju u viziju Vašeg novog osmijeha, a mi ćemo se pobrinuti za ostalo. Slobodno na pregled donesite fotografiju iz mladosti, ili fotografiju osmijeha kakav Vam se sviđa, a zajedno ćemo vidjeti što je izvedivo. 

Zamislite, Vaš novi osmijeh možda je udaljen samo 5 dana! Jeste li već rezervirali termin za pregled?

Donosimo Vam i kratki osvrt naše drage pacijentice Nataše koja je upravo uz zubne krunice vratila osmijeh na lice:

“Imala sam jako oštećene zube zbog bruksizma. Zubi su bili osjetljivi čak i kod govora, a posebno kad bih pila hladne ili tople napitke. Jako sam htjela zdrav i blještav osmijeh, i dobila sam ga u Identaliji! Polikliniku mi je preporučila prijateljica koja je već 8 godina njihova jako zadovoljna pacijentica. U Identaliji sam radila cirkonske krunice i potpunu transformaciju osmijeha. Za pet dana sam dobila novi osmijeh, i to bez bolova. Pohvalila bih iznimno ljubazno osoblje koje sasluša sve vaše želje te svojim znanjem i stručnošću na kraju zaista donose osmijehe na lica svojih pacijenata. Uvijek ću rado ići u Identaliju na kontrole i preporučam je svima – sa najvećim osmijehom!” Nataša, Slovenija

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...