Vidikovci u Zagrebu

Nekoliko je lokacija s kojih možete pogledati Zagreb iz malo drugačije perspektive. Nemojte zaboraviti uzeti fotoaparat, a savjetujemo da odaberete sunčan  vedar dan kako bi mogli doživjeti punu ljepotu pogleda na naš Zagreb.

STROSSMAYEROVO ŠETALIŠTE

Kula Lotrščak, koja se nalazi odmah iznad uspinjače, pripada grupi od najpoznatijih simbola Zagreba, te se danas smatra jednim od najbolje očuvanih objekata gradskog obrambenog sustava. Iako mnogi sa Strossmayerovog šetališta, na kojem se nalazi kula, uživaju u nekoliko prekrasnih pogleda na Zagreb, rijetko tko se odluči popeti na sam vrh kule i uživati u još spektakularnijem pogledu.

Kupola s vidikovcem na vrhu Kule Lotrščak, do koje vode starinske uske i zavojite stepenice, pruža odličan panoramski pogled na cijeli grad i dobra je pozicija za fotke Gornjeg i Donjeg grada. Pravi klasik s puno šarma i povijesnom pričom.

Plato Gradec

Još jedan poznati javni 24/7 gradski vidikovac nalazi se iza crkve sv.Katarine na platou Gradec koji je zadnjih godina mjesto mnogih evenata. Odličan pogled na Katedralu i sjeveroistočni dio grada. I ovo je poznata pozicija za selfie.

CAFFE BAR RITAM GRADA

Puno niži od svih ostalih navedenih vidikovaca, ali s najboljim pogledom na Trg bana Josipa Jelačića. Idealna pozicija za fotografiranje glavnog trga i upijanje atmosfere. Vidikovac niže visine, ali perfektnog kadra.

VIDIKOVAC ZAGREB 360°

Smješten na 16. katu Iličkog nebodera na glavnom zagrebačkom trgu, pruža jedinstven pogled na sam centar grada – i puno šire! S nekada najvišeg nebodera u cijeloj Jugoslaviji, možete uživati u pogledu od obronaka Medvednice i Gornjeg grada na sjeveru, Žumberačkog gorja na zapadu, Novog Zagreba na jugu te Dinamovog stadiona na istoku. Tko god posjeti Zagreb, mora posjetiti i ovaj vidikovac smješten na 60 metara visine.

Vidikovac Zagreb Eye otvoren je za javnost sve dane u godini od 10.00 do 22.00 sata, bez obzira na vremenske prilike i godišnje doba. Osoblje vidikovca dijelom čine studenti. Mnogi od njih sporazumijevaju se i na nekoliko stranih jezika i posjetiteljima će, uz besplatne turističke brošure o Zagrebu, rado dati preporuke i druge korisne turističke informacije. Interijer prostora ljeti je klimatiziran, a zimi grijan. Cijena ulaznice za odraslu osobu je 60 kn, za djecu stariju od 3 godine 30 kn, a organizirane grupe imaju posebne popuste. Ulaznica kupljena tijekom dana vrijedi i za razgledavanje grada noću, ali nije prenosiva.

Radiotelevizijski toranj Sljeme, poznatiji kao TV toranj, nalazi se na samom vrhu Medvednice na 1.031 metru nadmorske visine. U vlasništvu je OiV-a i T-HT-a koji preko njega pružaju svoje usluge svim stanovnicima Zagreba i šire okolice. Visina cijelog tornja je 169 metara. Ovdje ćete vidjeti kako izgleda pogled s 1.114 metara nadmorske visine.

Fran Parlov, Identalia Travel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...