Zašto u RH stomatološki zahvati traju kraće?

Budući da nam pacijenti dolaze iz inozemstva, od velike je važnosti znati koliko će trajati zahvati kako bi mogli organizirati godišnji i slobodne dane.

Vjerujem da se sjećate da ste kad ste hodali kod svog stomatologa 1 zub ponekad liječili i po mjesec dana, i tako zub po zub i to bi se znalo odužiti i na godinu dana, a o protetskim i većim radovima je bolje i ne govoriti. Odlična je vijest da se u Identaliji to neće dogoditi. No, krenimo redom.

Što se sve radi od stomatoloških zahvata može napraviti u 1 dolasku?

To najviše ovisi o ponudi koju ćete dobiti. Primjerice ako govorimo o postavljanju zubnih krunica i liječenju zubi, to se odradi obično u 5 radnih dana, dakle u tjedan dana. Osim što se u tih par dana odradi više zahvata, prednost je i da se koristi manje lijekova, primjerice samo 1 doza antibiotika, umjesto nekoliko njih svakih par mjeseci. Moram napomenuti da se svi zahvati rade po strogom kontrolom naši stomatologa i nije štetno za zdravlje pacijenta. Kako i zašto je onda moguće sve odraditi u par dana? Zahvaljujući tehnologiji koju koristimo jer nam ona omogućuje preciznost rada i kontrolu rada – kad liječimo zub, odmah napravimo kontrolni rendgen i slično. 

Primjer All on 4 metode kao brzog stomatološkog rješenja u 2 dana

Jedan od najčešće spominjanih radova koji su brzo gotovi upravo je All on 4 metoda. Riječ je o fiksnim zubima na 4 implantata kojeg pacijenti mogu dobiti čak i kada nemaju zube kosti s lateralne strane. Naime, budući da prvi zubi koje izgubimo budu sa strane (lateralno), događa se da pacijent kad se odluči nadomjestiti zube koji nedostaju ne može dobiti rješenje koje želi jer sa strane nema više dovoljno zubne kosti. Uz All on 4 metodu to više nije problem jer se implantati buše ukoso i na mjesta gdje ima kosti. Budući da je riječ o posebnoj vrsti zubnih implantata, odmah ih je moguće opteretiti i pacijent odmah dobiva i zube. Zato kažemo da je gotovo u 2 dana, jer doista danas radite implantate, a sutra dobivate zube. Zašto spominjem baš All on 4? Zato što kod ostalih radova na implantatima sve puno duže traje, a to znači da se drugi radovi do finalnih zubi rade i po godinu dana. 

Pomno planiranje zahvata

Velika je prednost da u Identaliji sve možete unaprijed planirati. To znači da ćete na ponudi dobiti detaljno isplanirani tijek terapije. Svaki dolazak ćete moći isplanirati u dan i dovoljno unaprijed da možete obavijestiti i Vašeg poslodavca. Pacijentima je to iznimno važno, i upravo to navode kao jedan od najvećih prednosti dolaska na zahvate. Pozivam Vas da više ne odgađate, napravite Vaš prvi pregled i krenete u slatko planiranje novih zubi i osmijeha što će Vam donijeti i puno drugih lijepih stvari, a najviše – smijanja, to Vam garantiramo.

Ariela Quarantotto Ilikić, Odjel podrške pacijentima

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...