5 najboljih pizzeria u Zagrebu

U posljednje vrijeme u Zagrebu otvorilo se mnogo dobrih pizzerija, koje se izdvajaju orginalnošću, ambijentom i naravno vrlo ukusnim pizzama i ostalim delicijama talijanske kuhinje. Na listi izdvajamo prema našem mišljenju najboljih 5 takvih pizzerija u Gradu.

O’Hara

Pizzeria O’Hara je dobila certifikat Udruge napoletanskih pizzaoula za autentičnost svoje napoletane. Ovim je međunarodnim priznanjem O’Hara potvrdila status najbolje zagrebačke i hrvatske pizzerije.U Hrvatskoj jedino pizzerija O’Hara ima sve što je potrebno za pravu napuljsku pizzu koja se prepoznaje se po napuhanoj kori i leopardskom uzorku. Tijesto se priprema od brašna, vode, soli i kvasca, bez dodavanja ulja, šećera, mlijeka i drugih dodataka koji se znaju naći u popisu sastojaka. Peče se oko minutu na otprilike 500 stupnjeva Celzijevih. 

Karijola

Po dozu tankog tijesta sa šupljim rubom i minimalističkom količinom rajčice hodočastilo se u Kranjčevićevu ulicu na Trešnjevku, a godinama kasnije otvorila se i druga Karijola u Vlaškoj, iznad Malog bara. U Karijolu se osim finog tijesta ide i zbog mozzarelle i bukovača, a među zanimljivijim sastojcima su i dimljena govedina, marinirani inćuni te šitake. 

Duksa

Pizzerija Duksa u Maksimiru s Karijolom dijeli stil tankih pizza s napuhnutom koricom, ali cijene su joj nešto pristupačnije. Ime duguje nadimku za Duknovićevu ulicu u kojoj se pizzeria nalazi. Pizze su podijeljene na bijele i crvene, a u ponudi su i dvije vrste pogača. Kreativci iz Dukse uljepšavaju dan i simpatičnim nazivima pizza, pa tako osim Prve, Druge i Prve iza druge slijede Šitake happens, Na ovu Dado otkida (mozzarella, gorgonzola, dimljeni sir i feta), Kad jaganjci NE utihnu s ovčjim sirom, Bolje Grana na rukoli, nego golub na grani, Inćuni se izležavaju na maslinovom ulju (neće dugo) kao i Ostalo mi taj dan u friđu. Među zanimljivijim dodacima su i sir s tartufima, kozji sir, šitake, kao i japaleno papričice.

Chello

Chello u Španskom nije mjesto iz snova za stroge talijanske klasičare nego one koji žele otkriti i neke druge utjecaje jer, kako i sami kažu, oni su pizzerija iz druge galaksije. Ondje možete kušati punjenu prženu pizzu koja nije masna, a najlakše bi se mogla opisati kao calzone hrskave korice ili meki, bogato nadjeveni kruščići. Nadjevi variraju od klasičnog sa šunkom i sirom do umaka bolonjez s mozzarellom i specijaliteta gravče na tavče. O Chellu se pronio glas zbog Chicago style deep dish pizza, po čemu je i specifičan. Karakteristična je po tome što se peče u dubljoj okrugloj posudi te ima deblji sloj sastojaka od uobičajenih pizza. Dvostruki sloj tijesta, bogat umak od rajčice i veći broj sastojaka čine je vrlo sočnom. Među specijalitetima je Doomsday pizza s 5 vrsta sira, 4 vrste mesa i 3 umaka. Predviđene su za dvije osobe, ali služe i kao izazov za junačke jelce. Double decker još je i veća – ima više od 1700 grama.

Basta

Pizzerija u Hrgovićima na Jarunu nalazi se pokraj Gradske knjižnice, na platou koji gleda na Horvaćansku cestu, a otvorena je krajem svibnja 2019. Tijesto za sve pizze u Bastama mijesi isti čovjek, a ono onda svako jutro stiže na odabrane adrese. Specijaliteti- margherita i pizza primavera s umakom od žute rajčice, mozzarellom buffalom, bresaolom, sirom grana padano, maslinovim uljem i bosiljkom.

Dobar tek! 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...