Kako bez straha proći ugradnju zubnih implantata?

Ugradnja zubnih implantata zaista nije bolan zahvat, ali razumijem da mnogi imaju strah jer nam je to nepoznato, i sasvim je normalno bojati se, a moram priznati da i ne zvuči ugodno.

Svakako želim naglasiti da već godinama pratim naše pacijente na zahvatu ugradnje zubnih implantata i da je zahvat zaista bezbolan jer se izvodi pod lokalnom anestezijom, a ako pacijent ima baš veliki strah od stomatologa ili nizak prag boli u Identaliji nudimo i opciju svjesne sedacije. Svjesnu sedaciju provodi anesteziolog primjenom lijekova intravenskim putem, a jednostavno rečeno to znači da pacijent ne osjeća zahvat iako je budan, i kasnije ga se i ne sjeća ili ga se sjeća samo djelomično. Bez brige, svjesna sedacija je sigurna i ne utječe na vaše disanje, rad srca ili pluća. S obzirom na moje višegodišnje iskustvo, mogu Vam samo reći da se većina pacijenata ugodno iznenadi kad je sve gotovo, jer je prije svega brže nego što su misliti, i ne boli kako su očekivali. Na kraju svi izađu puni dojmova i sretni što su se odlučili na taj korak. Vjerujte mi da ste kroz život sigurno prošli puno bolnije zahvate.

Koliko traje ugradnja implantata po primjerima?

  • Pacijentu nedostaje 1 zub – to znači da je potrebna ugradnja 1 zubnog implantata. Ugradnja traje oko 10-15 minuta. 

  • All on 4 metoda – ugradnja 4 zubna implantata – u ovom slučaju ugradnja zubnih implantata traje oko 90 minuta, jer u većini slučajeva pacijent treba vaditi zube, a ponekad se radi i nadogradnja kosti.

  • Ugradnja 4-6 zubnih implantata bez vađenja i dodavanja umjetne kosti – traje oko 30 minuta, dakle ako je kost zdrava i nema vađenja zubi, u svega 30 minuta je zahvat završen.

Kad završimo zahvat, dobijete tablete protiv bolova i led u slučaju da nateknete, a prema potrebi i antibiotik i naravno pismene upute kako se trebate ponašati sljedećih nekoliko dana. Sve ćemo Vam naravno i objasniti, no trema i strah čini svoje pa Vam sve za svaki slučaj dajemo i napismeno. Ugradnja zubnih implantata jedan je od dokaza da nešto što ne zvuči najugodnije zapravo uopće možda i nije tako, kao i u životu. Čuvajte svoje zube, nadomjestite zubnim implantatima one koji Vam nedostaju i jedite i smijte se bez zadrške.

Dajana Novaković, Odjel dentalnih savjetnika

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...