Koje dentalne zahvate, kao stomatolog, savjetujem svojim roditeljima?

Većina ljudi zazire od mobilnih proteza, pa tako i ja. To bi svakako trebala biti zadnj opcija, i da nedostatak zubi sanirate na vrijeme, a to naravno znači da nećete čekati predugo kad izgubite zub. U idealnoj situaciji bi bilo najbolje odmah na mjesto izvađenog zuba ubušiti zubni implantat ili najkasnije nakon mjesec-dva. Na taj način ćete sačuvati Vaše zdrave zube, održati stabilnost čeljusne kosti i zagriz. 

No, vratimo se na temu, kakva dentalna rješenja bih ja kao stručnjak savjetovao svojim roditeljima? Odgovor je jednostavan. Bilo koje fiksno rješenje – zube na zubnim implantatima.

Evo i tri dobra razloga za to.

  1. Estetika je ljepša, funkcionalnost je puno bolja, a fiksni su zubi i puno udobniji pacijentima jer nemaju nepce i zaista imate osjećaj kao da su Vaši zubi.

  1. Lakša higijena – higijena fiksnih radova je lakša i najsličnija higijeni kao kad imate prirodne zube. No, preporuča se dodati i vodeni tuš kako bi temeljito mogli ukloniti i teško dostupna mjesta na kojima se skuplja plak.

  1. Samopouzdanje – ovo je vjerojatno nešto što niste očekivali, ali iz prve ruke vidim da pacijenti koji imaju fiksne radove imaju i puno više samopouzdanja. Zašto? Nema straha da će ispasti proteza, smiju se od srca i ne skrivaju se iza proteze.

Ukoliko je situacija takva da Vam trebaju novi zubi ili morate izvaditi sve zube, fiksni su radovi All on 4 ili All on 6, odlično rješenje, a postoji i Toronto Bridge kao odlična opcija. Dogovorite pregled, a ja ću Vam rado preporučiti koje je rješenje najbolje za Vas sukladno situaciji u čeljusti.

Okvirni troška i trajanje za All on 4 možete preuzeti na linku, a ostale detalje ćemo uživo. 🙂

Marko Horvat, dr. med. dent.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...