Koje zube kao stomatolog savjetujem svojim roditeljima?

Siguran sam da Vas odgovor na ovo pitanje jako zanima, što ja kao stomatolog preporučujem svojim roditeljima? Koji tip stomatološkog rješenja, i zašto?

Većina ljudi zazire od mobilnih proteza, pa tako i ja. Najtoplije Vam savjetujem da Vam to ostane kao zadnja opcija, i da nedostatak zubi sanirate na vrijeme, a to naravno znači da nećete čekati predugo kad izgubite zub. U idealnoj situaciji bi bilo najbolje odmah na mjesto izvađenog zuba ubušiti zubni implantat, ili odmah nakon mjesec-dva. Na taj način ćete sačuvati Vaše zdrave zube, održati stabilnost čeljusne kosti i zagriz. 

No, vratimo se na temu, koje zube bih ja kao stomatolog savjetovao svojim roditeljima? Odgovor je jednostavan. Bilo koje fiksno rješenje, a to znači zube na zubnim implantatima. Imam 3 dobra razloga, a ujedno i 3 savjeta zašto baš fiksni zubi:

  1. Estetika je ljepša, funkcionalnost je puno bolja, a fiksni su zubi i puno udobniji pacijentima jer nemaju nepce i zaista imate osjećaj kao d asu Vaši zubi.

  1. Lakša higijena – higijena fiksnih radova je lakša, i najsličnija higijeni kao kad imate prirodne zube. No, preporuča se dodati i vodeni tuš kako bi temeljito mogli ukloniti i teško dostupna mjesta na kojima se skuplja plak.

  1. Samopouzdanje – ovo je vjerojatno nešto što niste očekivali, ali iz prve ruke vidim da pacijenti koji imaju fiksne radove imaju i puno više samopouzdanja. Zašto? Nema straha da će ispasti proteza, smiju se od srca i ne skrivaju se iza proteze.

Ovo bih dakako savjetovao i Vama na pregledu ako je situacija takva da Vam trebaju novi zubi, ili morate izvaditi sve zube i slično. Dakle, fiksni radovi su All on 4 ili All on 6, a postoji i Toronto Bridge kao odlična opcija. Vidimo se na pregledu pa ću Vam rado preporučiti koje je rješenje najbolje za Vas sukladno situaciji u čeljusti.

Okvirni troška i trajanje za All on 4 možete preuzeti na linku, a ostale detalje ćemo uživo. 🙂

Marko Horvat, dr. med. dent.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...