Koliko traje oporavak od zahvata ako radim zubne krunice?

Ako ste odlučili raditi zubne krunice/navlake, za to će Vam u idealnom slučaju trebati samo 5 radnih dana. Kad kažem u idealnom slučaju to podrazumijeva da nisu potrebna liječenja zubi, vađenja nakon koji može ostati defekt kosti ili se ugrađuju zubni implantati s nadogradnjom kosti. Ovo su naime neke indikacije kad se ne preporuča odmah raditi zubne krunice jer ne bi ispale kako treba. 

U 5 dana pacijent ima termine svaki dan, i vrlo aktivno sudjeluje u izradi zubnih krunica i svog budućeg osmijeha. Osim standardnih termina kad se pripremaju zubi za krunice (brušenje), pacijent ima nekoliko termina s dentalnim tehničarem kako bi dao svoje mišljenje, izrazio želje u vezi oblika i boje, a sve naravno u suradnji i uz savjete doktora.

Koliko je bolna ugradnja zubnih krunica i kad mogu na posao?

Svi se zahvati rade pod lokalnom anestezijom, a sama postava krunica uopće nije bolna. Što se tiče oporavka njega gotov da i nema, doslovno nakon što imate zadnji termin kad dobivate gotove zube Vi već možete normalno funkcionirati. Naravno, kad popusti anestezija.

Uvijek se iznova iznenadim kad pacijenti naglase da su trebali to napraviti puno ranije, ali eto nisu iz raznih razloga. Kad napokon dođe dan i ugledaju te nove zube, novu osobu, novog sebe… Mislim da se ništa ne može mjeriti s tim osjećajem. To je bez premca najljepši dio našeg posla, slušati ih kasnije kako im se život mijenja.

Dakle, ako razmišljate o zubnim krunicama, i stvarno bi htjeli napokon to riješiti, samo 5 dana Vas dijeli od te odluke. Možda je došlo vrijeme da i sebi priuštite malo sreće? 

Zrinka Premužić, Odjel podrške pacijentima

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...