Koliko traje zubni implantat?

Koliki je životni vijek implantata i što se misli pod pojmom “doživotna garancija”?

Ugradnja zubnih implantata nije nimalo laka odluka. Kako bih Vam dodatno olakšao donošenje odluke pročitajte zašto su implantati zaista trajno i doživotno rješenje.

Implantati su nadomjesci, najčešće napravljeni od titana ili titanskih legura i služe za nadoknadu pojedinačnog zuba ili skupine zuba koji nedostaju u ustima. Mogu služiti i kao podrška stabilnosti protetskim radovima (npr. proteza na prečki, proteza na lokatorima).

Bitno je napomenuti da se jednom ugrađen implantat može opteretiti i više puta, u slučaju da se pacijent za života odluči na promjenu vrste rada zbog promjene stanja u ustima, estetike ili ukoliko dođe do potrebe za ponavljanjem postojećeg protetskog rada (krunice ili mosta).

Identalia koristi vrhunske, međunarodno priznate i znanstveno dokazane implantološke sisteme. Kvaliteta nam omogućava pouzdanost, a veći broj sistema omogućuje nam individualnu prilagodbu na situaciju i rješavanje svih problema koji se mogu naći u ustima. Implantološki sustavi koje najčešće koristimo su Nobel Biocare, Straumann i Astra Tech.

S obzirom na renomiranu kvalitetu implantata koje koristimo, u mogućnosti smo dati doživotnu tehničku garanciju na naše implantate i materijale od kojih su oni napravljeni. Garantiramo da je implantat vrhunske kvalitete i da neće puknuti pod djelovanjem žvačnih sila u ustima.

Životni vijek implantata u ustima može biti neograničen. Za vijek trajanja implantata u ustima, izuzetno je važno održavati odličnu oralnu higijenu kao i vršiti redovne kontrole. Prošireni program oralne higijene objašnjava doktor, a on osim četkice i paste može uključivati i vodicu za ispiranje, vodeni tuš, zubni konac i slična pomagala. Naravno, nepridržavanje uputa o higijeni, nedolasci na kontrole, problemi s općim zdravljem i kronične bolesti, mogu dovesti i do problema s gingivom i kosti, a posljedično utjecati i na implantate na što nažalost ne možemo utjecati i što nije povezano s kvalitetom implantata i materijala koje koristimo. 

Dakle, uz pravilnu higijenu i redovne kontrole, nema razloga za brigu, jedina briga će vam biti održati Vaš lijep osmijeh.

Karlo Bajza, dr.med.dent.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...