Toplice i spa u okolici Zagreba

Mnogi nas pitaju za toplice i spa u okolici Zagreba. U današnjem brzom tempu života, potreba za opuštanjem i bijegom od stresa postaje sve izraženija, stoga ne čudi ovaj upit. Posebno je to važno za pacijente koji se nalaze u Zagrebu radi različitih medicinskih tretmana. Često su u potrazi za mjestima Toplice i spa centri u blizini Zagreba, glavnog grada Hrvatske, omiljena su destinacija za mnoge posjetitelje. Pogotovo tamo gdje se mogu opustiti između termina ili nakon zahtjevnih dentalnih terapija.

Naše preporuke za toplice i spa u blizini Zagreba

Na sreću, u blizini Zagreba postoji nekoliko izvrsnih toplica i spa koje nude sve što je potrebno za fizičku i mentalnu regeneraciju. Mi u Poliklinici Identalia za vas smo napravili popis mjesta koja svakako trebate posjetiti.

Terme Jezerčica

Od srca Zagreba do ove oaze hedonizma potrebno je prijeći 40-ak kilometara, što je vremenski jedan sat vožnje. To vas ne mora zabrinjavati zato što za sve goste organiziraju transfere do Zagreba, Zračne luke Zagreb ili do bilo koje druge destinacije na zahtjev. Hotel nudi udoban smještaj u 47 soba, SPA zonu i suvremeno opremljen wellness centar za nezaboravno opuštanje tijekom boravka. Vodeni park hotela Terme Jezerčica se sastoji od osam bazena s prirodnom termalnom vodom te je prilagođen svim uzrastima. Termalna voda izvorne temperature 38°C sadrži više različitih iona te se smatra ljekovitom mineralnom vodom. Optimalna temperatura i kemijski sastav omogućuju primjenu termo-ljekovite mineralne vode u rehabilitaciji ili rekreaciji.

Stubičke toplice

Iako datiraju još iz doba Rimljana, u funkciji su dan danas, modernizirana i uljepšana. Na sjevernoj padini Medvednice, samo 40 kilometara od Zagreba, smjestilo se ovo mjesto zdravlja i lječilišnog turizma. Danas su ove toplice ponajprije poznate po zdravstvenom turizmu i rehabilitaciji koje nudi Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice. Ona iskorištava sve blagodati ljekovite termalne vode, a u sklopu se nalaze i unutarnji bazeni te wellness sa saunama, prostorima za masažu i relaksaciju.

Aqua Vivae u Krapinskim toplicama

Pored renomiranih specijalnih bolnica, u Krapinskim Toplicama postoji i jedan od najvećih i najmodernijih vodenih centara u Hrvatskoj – vodeni park Aquae Vivae. Tamo se uistinu može pronaći za svakoga ponešto, a u ponudi imaju kombinirane velike unutarnje/vanjske bazen s brojnim vodenim atrakcijama (divljom rijekom, toboganom, gejzirima, slapovima), dječjim bazenom, bazenom s valovima, jedinstveni bazenom za ronjenje dubine 4,5 metara, bazen za plivanje, vanjski bazen, te parnu saunu. Samo mjesto i uža okolica nudi mnogobrojne označene pješačke i biciklističke staze, a na samo desetak minuta nalaze se i brojne turističke atrakcije: seoska domaćinstva, vinarije, dvorci, muzeji, konjički ranch.

Terme Tuhelj

Kada nekoga pitate gdje otići u toplice u okolici Zagreba, najčešći odgovor će biti u Tuheljske toplice. Smještene manje od sat vremena od Zagreba, Terme Tuhelj nude raznovrsne vodene atrakcije i termalne bazene. Sa 4 unutarnja i 4 vanjska bazena, ovo je najveće kupalište u Hrvatskoj. Uz termalnu vodu koja ima ljekovita svojstva, posjetitelji mogu uživati u bogatom svijetu sauna, uključujući finske i parne saune, te laconium. SPAeVITA centar nudi masaže i tretmane za njegu lica i tijela. Za luksuzniji boravak, dostupne su i mobilne kućice s 5 zvjezdica.

Aquapark Adamovac

Nalazi se samo 25 kilometara od centra Zagreba te je zagrebačka top destinacija za odmor i relaksaciju. Do tamo se može doći i ZET-ovim autobusima 271, 272, 264, a polazište im je na okretištu Dubec. Kompleks Aquaparka Adamovec prostire se na 15 000 m2 atraktivnih unutarnjih i vanjskih sadržaja namijenjenih za užitak cijele obitelji. Na raspolaganju stoje atraktivni bazeni s raznim atrakcijama za djecu i odrasle, bogati wellness i spa program te vrhunske gastronomske delicije a la carte i samoposlužnog restorana.

Bluesun hotel Kaj

U Mariji Bistrici, Bluesun hotel Kaj nudi wellness zonu na 350 m2, uključujući hidromasažni bazen, whirlpool i biosaunu. Relax zona s grijanim keramičkim ležajevima, tušem doživljaja i Vital roomom idealna je za opuštanje nakon tretmana. Hotel nudi različite wellness pakete, uključujući jednodnevne i smještajne opcije.

Za pacijente koji trebaju kraći bijeg od grada, a traže toplice i spa u blizini Zagreba, kao što je Bluesun hotel Kaj, ova destinacija idealno rješenje. Hidromasažni bazeni i whirlpool pomažu u ublažavanju bolova i napetosti, dok biosauna omogućuje opuštanje i detoksikaciju. Relax zona s grijanim ležajevima pruža dodatnu udobnost, idealnu za one koji trebaju brzo napuniti baterije.

Hotel Villa Magdalena

Villa Magdalena u Krapinskim Toplicama pruža luksuzan wellness doživljaj s termalnim bazenom i hidromasažnim kadama u sobama. Wellness oaza na najvišoj etaži hotela uključuje grijani unutarnji bazen, whirlpool, finsku i infracrvenu saunu te relax zonu. Hotel nudi raznovrsne tretmane, masaže i ayurvedske pakete.

Ovaj hotel je savršen za pacijente koji traže intimnije i luksuznije iskustvo. Hidromasažne kade u sobama omogućuju privatnost i personalizirano opuštanje, dok termalni bazen i saune pružaju dodatne zdravstvene benefite. Wellness tretmani, uključujući ayurvedske pakete, idealni su za one koji žele holistički pristup zdravlju i opuštanju.

Terme Sveti Martin

U Međimurju, Terme Sveti Martin poznate su po ljekovitoj termomineralnoj vodi. The Temple of Life unutarnji bazeni pružaju idealno mjesto za relaksaciju, dok svijet sauna nudi luksuzni prostor za hedonističko uživanje. Uz razne saune, tu su i unutarnji i vanjski bazeni s podvodnom masažom, whirlpool i prostori za relaksaciju. Wellness i Beauty centar nude bogatu ponudu tretmana koji su prilagođeni individualnim potrebama pacijenata.

Toplice i spa u okolici Zagreba mogu biti i na Jadranu

Na samo sat i pol od Zagreb, na Opatijskoj rivijeri, nalazi se Ikador Luxury Boutique Hotel & Spa i nudi najluksuzniji spa centar u regiji. Ikalia Spa centar pruža spektakularan pogled na more i jedinstvene tretmane poput terapije zvukom i zlatom. Gostima su na raspolaganju grijani vanjski bazen s morskom vodom, privatna plaža, mini golf teren i boćalište. Spa programi koriste samo prirodnu kozmetiku, velikim dijelom iz Hrvatske.

Ikador Luxury Boutique Hotel & Spa je idealan za pacijente koji traže najvišu razinu luksuza i personalizirane usluge. Terapija zvukom i zlatom nudi jedinstvene benefite za mentalno i fizičko zdravlje, dok grijani vanjski bazen i privatna plaža pružaju dodatne opcije za opuštanje. Spa programi s prirodnom kozmetikom dodatno poboljšavaju cjelokupno iskustvo.

Koje toplice u okolici Zagreba izabrati?

Pravi odabir wellness destinacije može imati veliki utjecaj na zdravlje i opću dobrobit. Pacijenti koji se nalaze u Zagrebu radi dentalnih tretmana često trebaju mjesta gdje se mogu opustiti između termina ili nakon zahtjevnih terapija. Ove wellness destinacije nude ne samo fizičku relaksaciju, već i mentalno opuštanje koje je ključno za potpuni oporavak.

Svaka od ovih destinacija pruža jedinstven doživljaj i savršeno mjesto za opuštanje i uživanje u luksuznim wellness tretmanima. Omiljena mjesta za naše pacijente su toplice i spa centri, naročito kada se nalaze u blizini Zagreba. Bez obzira koju destinaciju odabrali, sigurni smo da ćete se vratiti osvježeni i puni energije.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...