Toplice i spa u okolici Zagreba

Toplice i spa u okolici Zagreba

Želite li se dobro odmoriti i napuniti baterije bez obzira na vremenske prilike, posjetite neke od brojnih toplica u okolici Zagreba. Nekada davno u toplice se odlazilo samo na liječenje, a danas njihova ponuda seže do raznih wellness tretmana koji uključuju saunu, masaže i rekreaciju, zabavne vodene tobogane za nešto mlađe ili one koji vole adrenalin, pa sve do medicinskih tretmana uz pomoć kojih ćete uz stručne ruke brzo riješiti sve zdravstvene tegobe. Užurbani način života prepun stresa, s dugim radnim danima i sa sve manje slobodnog vremena za obitelj, ne ostavlja nam drugog izbora nego da vikende iskoristimo za ugodna obiteljska druženja. Odvedite svoje najmilije u toplice jer one garantiraju ludu zabavu na vodi. Djeca će se oduševiti velikim toboganima i zabavnim vodenim parkovima prepunima adrenalina.

1. Terme Jezerčica

Od srca Zagreba do ove oaze hedonizma potrebno je prijeći 40-ak kilometara, što je vremenski jedan sat vožnje. To vas ne mora zabrinjavati zato što za sve goste organiziraju transfere do Zagreba, Zračne luke Zagreb ili do bilo koje druge destinacije na zahtjev. Hotel nudi udoban smještaj u 47 soba, SPA zonu i suvremeno opremljen wellness centar za nezaboravno opuštanje tijekom boravka. Vodeni park hotela Terme Jezerčica se sastoji od osam bazena s prirodnom termalnom vodom te je prilagođen svim uzrastima. Termalna voda izvorne temperature 38°C sadrži više različitih iona te se smatra ljekovitom mineralnom vodom. Optimalna temperatura i kemijski sastav omogućuju primjenu termo-ljekovite mineralne vode u rehabilitaciji ili rekreaciji.

2. Stubičke toplice

Iako datiraju još iz doba Rimljana, u funkciji su dan danas, modernizirana i uljepšana. Na sjevernoj padini Medvednice, samo 40 kilometara od Zagreba, smjestilo se ovo mjesto zdravlja i lječilišnog turizma. Danas su ove toplice ponajprije poznate po zdravstvenom turizmu i rehabilitaciji koje nudi Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice. Ona iskorištava sve blagodati ljekovite termalne vode, a u sklopu se nalaze i unutarnji bazeni te wellness sa saunama, prostorima za masažu i relaksaciju.

3. Krapinske toplice

Pored renomiranih specijalnih bolnica, u Krapinskim Toplicama postoji i jedan od najvećih i najmodernijih vodenih centara u Hrvatskoj- vodeni park Aquae Vivae. Tamo se uistinu može pronaći za svakoga ponešto, a u ponudi imaju kombinirane velike unutarnje/vanjske bazen s brojnim vodenim atrakcijama (divljom rijekom, toboganom, gejzirima, slapovima), dječjim bazenom, bazenom s valovima, jedinstveni bazenom za ronjenje dubine 4,5 metara, bazen za plivanje te vanjski bazen. Samo mjesto i uža okolica nudi mnogobrojne označene pješačke i biciklističke staze, a na samo desetak minuta nalaze se i brojne turističke atrakcije: seoska domaćinstva, vinarije, dvorci, muzeji, konjički ranch.

4. Tuheljske toplice

Također samo 40 kilometara izvan Zagreb, podno Cesargradske gore, smjestio se jedan od najkompletnijih turističko-rekreacijskih centara kontinentalnog turizma u Hrvatskoj. Nude sve nadohvat ruke- od sportskih terena, wellnessa i spa usluga do smještaja u hotelu te blagodati ljekovitih, termalnih voda. Snagu ljekovite termalne vode u Tuheljskim Toplicama možete iskusiti i neposredno na njenom izvoru – na prirodnom vanjskom kupalištu tik do vodenog planeta gdje ljekovita termalna voda izvire iz samog dna bazena. U sklopu Termi Tuhelj nalazi se adrenalinski park s visokim i niskim elementima, zatim vanjski tereni za tenis, nogomet, mali nogomet, košarku, odbojku na travi, trim stazu i boćalište te unutarnja dvorana za fitness i polivalentna sportska dvorana.

5. Aquapark Adamovac

Nalazi se samo 25 kilometara od centra Zagreba te je zagrebačka top destinacija za odmor i relaksaciju. Do tamo se može doći i ZET-ovim autobusima 271, 272, 264, a polazište im je na okretištu Dubec. Kompleks Aquaparka Adamovec prostire se na 15 000 m2 atraktivnih unutarnjih i vanjskih sadržaja namijenjenih za užitak cijele obitelji. Na raspolaganju stoje atraktivni bazeni s raznim atrakcijama za djecu i odrasle, bogati wellness i spa program te vrhunske gastronomske delicije a la carte i samoposlužnog restorana.

Fran Parlov, Identalia Travel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...