Najbolja hrvatska pjenušava vina

Pjenušava vina su posebna vrsta specijalnih vina sa određenom količinom ugljičnog-dioksida, koje pri otvaranju boce stvara pjenu. Vino se u zatvorenoj boci nalazi pod pritiskom, a jačina ovog pritiska zavisi od količine ugljičnog-dioksida. Proizvode se uglavnom od kvalitetnih i visokokvalitetnih sorta grožđa.

Preporučamo Vam 2 vrhunska pjenušava vina koja morate probati:

1. Šember, Pavel (Plešivica/ Bregovita Hrvatska)

Šember Pavel je “single vineyard” pjenušac u tradiciji najboljih pjenušavih vina izrađenih tradicionalnom metodom. Jedinstven i neponovljiv. Autentičnost ovome vinu, ipak, podjednako daju sam vinar, Šember koji proizvodi neke od najtraženijih pjenušaca domaćeg tržišta, i vinograd i položaj iz kojeg dolazi.

2. Tomac, Rose (Plešivica/ Bregovita Hrvatska) 

Cvjetnih aroma i finog perlanja. U okusu iskričav, svjež i suh. Kompozicija chardonnaya i portugisca. Odležao na kvascima najmanje 2 godine.

3. Misal, Blanc de blancs (Istra)

Puna, zlatnožuta boja Chardonnaya. Uporno, postojano perlanje. Zreli voćni mirisi od zelene jabuke, cidera od kruške i citrusa uz maslačnost čine ovo pjenušavo vino neodoljivim.

4. Bibich, Brut (Dalmacija)

Pjenušavo vino proizvedeno tradicionalnom, šampanjskom metodom dugog vrenja u boci. Odležalo je tri godine na kvascima. Suho ali iznimno svježe i pitko. Ima aromu i okus zelene jabuke, citrusa, badema i prepečenog kruha. Sjajno ide kao aperitiv ili uz morsku hranu, posebice uz svježe kamenice ili carpaccio. 

Živjeli! 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...