Ova pitanja pripremite za stomatologa kad dolazite na pregled

Mnogi pacijenti imaju veliku tremu kad dolaze na pregled i konzultacije, posebno ako duže vrijeme nisu bili kod zubara i ako imaju strah od zubara. Mi to razumijemo, i susrećemo se sa takvim situacijama svakodnevno pa nas ne čudi da bi mogli i puno toga zaboraviti pitati stomatologa.

Zato imamo nekoliko korisnih savjeta za Vas i nekoliko pitanja koja su prije svega važna radi Vas samih i zdravlja, i kasnije sigurno imaju utjecaj na finalni rezultat. 

Informacije koje svakako morate imati na umu kad je riječ o općem zdravlju i nikako ne smijete preskočiti su sljedeće:

  • Lijekovi i terapije koje uzimate – obavezno ih napomenite doktoru
  • Bolesti od kojih bolujete – i autoimmune bolesti i slično
  • Alergije – navedite sve koje imate kako bismo na vrijeme izbjegli moguće reakcije

Kad je riječ o zahvatima, ovo su teme koje bi trebali proći s doktorom i imati na umu:

  • Kakve su Vaše želje vezane uz zahvate? Tu spadaju najviše Vaša očekivanja i želje. Nekome je najbitnije da može normalno žvakati i da zubi izgledaju prirodno, dok je nekome najvažniji wow osmijeh kao iz filma 

  • Dentalni problemi. Imate li bolove? Postoje li neka određena mjesta u ustima koja su bolna i osjetljiva? Kako ste u prošlosti podnosili stomatološke zahvate? Ovo su sve korisne informacije za doktora. Primjerice, ako imate nagon za povraćanjem, napomenite to jer i za to imamo rješenje (Dramina). 🙂

  • Stomatološki zahvati. Pacijent bi trebao obratiti pažnju i pitati doktora ove stvari: Koje materijale koristite i preporučate u mojoj situaciji? Hoće li Vaša preporuka zadovoljiti moje želje i očekivanja? Kakve su garancije na radove, i koliko često moram dolaziti na kontrole? Hoće li krunice promijeniti boju? Koji dio zahvata bi mogao biti najneugodniji? Koliko traje oporavak?

Naravno, ovo su samo neka pitanja koja smatramo važnima i koja svakako treba proći i objasniti i koja ćemo Vam sigurno objasniti i bez pitanja, ali ovdje kao i u školi nema krivih pitanja. Osjećajte se slobodni pitati baš sve što Vas zanima jer ćemo jedino tako steći povjerenje. I Vi u nas, a mi u Vas. Da dobro ste pročitali, nama nije važno da “samo” odradimo posao i to je to. Važno nam je da nam vjerujete, da se osjećate ugodno i sigurno, i da na kraju puta odete zadovoljni, nasmiješeni i ponosni. Jer novi zubi jesu velika odluka, i trebate biti ponosni što ste za sebe napravili nešto lijepo, i naravno odlično za zdravlje.

Uvijek stojimo na raspolaganju za sva Vaša pitanja, pa nas sobodno nazovite na broj 00385 1 5566 431, ili nam pošaljite poruku na WhatsApp broj 00385 99 5830 814.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...