Skrivena mjesta u Zagrebu: Mjesta koja otkrivaju samo lokalci

Zagreb je prepun skrivenih mjesta koja pružaju savršen bijeg od gradske vreve. Ako želite istražiti skrivena mjesta u Zagrebu, za koje znaju samo lokalci, ovaj vodič je idealan za vas.

Oaza mira u Mallinovom parku

Na kraju tramvajske linije broj 14, na Mihaljevcu, skriven je pravi dragulj – Mallinov park. Ovdje se nalaze dvije impozantne sekvoje, koje su jedne od najstarijih u Zagrebu. Njihovo korijenje izlazi iz zemlje, stvarajući poseban, gotovo mističan prizor. Park je gotovo uvijek prazan, savršen za opuštanje na klupici ili na dekici ispod sjene ovih divovskih stabala.

  • Dok šetate kroz park, osjetit ćete miris svježeg lišća i zvukove prirode koji vas okružuju.
  • Ovdje vrijeme kao da stane, pružajući vam priliku da se potpuno opustite i osjetite mir koji je teško pronaći u užurbanom gradu.

Skrivena ljepota u Dalmatinskoj 12

Ovaj mali, skroviti park nalazi se između Dalmatinske ulice broj 12 i Ilice 53. Ovdje ćete pronaći sve što vam treba za bijeg od gradskog betona:

  • Kafić
  • Košarkaško igralište
  • Dječje igralište
  • Sjenica
  • Stol za stolni tenis

Iako se nalazite usred grada, osjetit ćete nevjerojatnu tišinu i mir.

  • Prostor je idealan za obitelji s djecom jer nudi sigurno okruženje za igru i zabavu.
  • Zamišljeno je kao mala oaza gdje možete popiti kavu i prigristi dok djeca bezbrižno trče i igraju se oko vas.

Čarobna jezera Savica

Jezera Savica su pravo blago Zagreba, smještena uz rijeku Savu. Ova lokacija obuhvaća više jezera, uključujući Labuđe jezero, Havaji, Veliko jezero i Cigansko jezero te još osam manjih jezera prekrivenih šašem i lopočima. Jezera imaju male, skrovite obale i staze savršene za šetanje ili bicikliranje, a pružaju i prizore labudova, žaba i čaplji.

  • Ova područja čine poseban safari ambijent u srcu grada.
  • Idealna su za ljubitelje prirode koji žele pobjeći od gradske vreve i uživati u miru i tišini.
  • Ovo mjesto je idealno za piknik ili jednostavno uživanje u prirodnim ljepotama daleko od gradske gužve.

Povijesni tunel Grič

Tunel Grič, dug 350 metara, povezuje Radićevu i Mesničku ulicu, pružajući brz i neobičan prolaz kroz povijest. Izgrađen 1943. godine, tunel je prvotno služio kao sklonište od bombardiranja. Danas, prolazak kroz ovaj tunel pruža jedinstveni doživljaj povijesti Zagreba, daleko od gradske vreve.

  • Zidovi tunela pričaju priču o vremenu kada su građani tražili utočište, a hodajući kroz njega osjećate hladan, vlažan zrak koji donosi dašak prošlosti. Jedno od zanimljivijih skrivenih mjesta u Zagrebu!
  • Svjetla koja obasjavaju put stvaraju misterioznu atmosferu, idealnu za ljubitelje povijesti i urbanih avantura.

Jurjevska 24

U Jurjevskoj ulici 24, na Gornjem Gradu, nalazi se vrt stare zgrade u kojem se priča da leže ostaci meteora. Navodno, ostaci kamena koji su vrlo slični meteoru mogu se vidjeti upravo u tom dvorištu. Iako je ovo samo legenda, mnogi su bili toliko uvjereni da su o tome proširili glasine po cijelom gradu. Tadašnje novine su također pisale o ovom fenomenu. Nikada nije dokazano da je to stvarno meteor, ali priča nikada nije službeno razjašnjena. Dok neki tvrde da meteor više nije na toj lokaciji, drugi to osporavaju.

Ako želite provjeriti postoji li stvarno meteor u Zagrebu, predlažemo da posjetite Jurjevsku 24. Priča o meteoru i dalje intrigira mnoge, čineći ovu lokaciju zanimljivom za posjetitelje. Zagreb je grad pun skrivenih dragulja koje lokalci čuvaju kao tajne. Bilo da tražite mir i tišinu, rekreaciju ili povijesne znamenitosti, ovaj grad ima mnogo toga za ponuditi. Nadamo se da će vam ovaj vodič pomoći da otkrijete skrivene ljepote Zagreba i uživate u svemu što ovaj prekrasni grad nudi.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...