Smetnje na zubima koje ne smijete ignorirati

Zube često zanemarimo, i vješto odgađamo posjetu zubaru. Ali s vremena na vrijeme, neke smetnje nas podsjete da bismo ipak trebali napraviti kontrolu. U nastavku pročitajte što nikako ne bi smjeli zanemariti, a iz iskustva čujem od naših pacijenata da su upravo ovo smetnje koje bi se povremeno pojavile, ali jednostavno nisu reagirali.

1. Krvarenje zubnog mesa

Ne ignorirajte ovaj simptom već ga shvatite kao znak upozorenja da Vam se u ustima događa neka upala ili nakupljanje bakterija. Zanemarivanjem zdravlja zubnog mesa lako može doći do razvoja gingivitisa, a kasnije i parodontitisa koji ugrožava stabilnost zuba. Pravovremenim pregledom i profesionalnim čišćenjem možete zaustaviti komplikacije i vratiti zdrav izgled svom osmijehu.

2. Klimanje zubi

Ako osjećate blago klimanje zubi velika je vjerojatnost da je parodontološko oboljenje već dosta uznapredovalo. Sada ste svakim daljnjim odgađanjem posjete zubaru bliži potpunom gubitku zubi i povlačenjem čeljusne kosti. I za ovakva oboljenja postoje posebna dubinska čišćenje i pripremanje čeljusti za buduće implantološko-protetske zahvate kojim se mogu nadomjestiti izgubljeni zubi.

3. Neugodan zadah

Loš zadah kojeg se ne možemo riješiti ni nakon pranja zubi ne narušava samo Vaše zdravlje nego i naše samopouzdanje. Ne dopustite da zbog zanemarivanja svog oralnog zdravlja doživljavate nelagodu u društvu. Pregledom u našoj klinici otkrit ćete razlog nastanka ovog poremećaja i pomoći ćemo Vam da vrlo brzo ponovno bez zadrške i nelagode komunicirate s drugima.

4. Bolovi u zglobu čeljusti

Budite se s ukočenom i bolnom čeljusti, škrgućete zubima u snu, osjećate nepravilnost pri zagrizu – bilo da se radi o kroničnoj ili povremenoj smetnji, savjetujem Vam da nam se obratite za pregled na kojem ćemo Vam moći odrediti uzrok i odgovarajuću terapiju kako biste se riješili bolova i nepotrebnog trošenja zubne cakline.

5. Neravni zubi

Nepravilni ili zbijeni zubi ne utječu samo na nezadovoljstvo izgledom nego svojom pozicijom mogu uzrokovati nakupljanje hrane i nemogućnost temeljitog čišćenja što onda dovodi do stvaranja karijesa. Ortodontska terapija ispravlja krive zube u lijep osmijeh i u isto vrijeme ih čuvate zdravima.

Znate već kako izreka kaže da svaki put počinje prvim korakom, a Vaš put u Identaliji – prvim pregledom. Vidimo se!

Kristina Mokoš Bukvić, Odjel podrške pacijentima

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...