Sve što trebate znati o kvaliteti i brzini postavljanja zubnih implantata

Kada razmišljate o nadoknadi izgubljenih zuba, zubni implantati predstavljaju zlatni standard u dentalnoj medicini. Ova sofisticirana metoda pruža dugotrajna i estetski privlačna rješenja za vaš osmijeh. No, prije nego što se odlučite na ovaj korak, važno je razumjeti što podrazumijeva ugradnja implantata i kako ona utječe na vaše oralno zdravlje.

Što su zapravo zubni implantati?

Zubni implantati su mali titanski vijci koji se postavljaju direktno u kost čeljusti, služeći kao zamjena za korijen izgubljenog zuba. Nakon što se implantat integrira s kostju, na njega se postavlja proteza, poput krune ili mosta, koja vizualno i funkcionalno odgovara prirodnim zubima.

Proces ugradnje

Proces ugradnje započinje detaljnim pregledom i planiranjem. Važno je da pacijent ima dovoljnu količinu kosti kako bi se implantat mogao sigurno fiksirati. U nekim slučajevima može biti potrebna prethodna rekonstrukcija kosti ili drugi preparativni postupci.

Sam postupak ugradnje obično je brz i uz lokalnu anesteziju gotovo bezbolan. Nakon postavljanja implantata, slijedi period čekanja od nekoliko mjeseci tijekom kojeg dolazi do oseointegracije – spajanja implantata s kostju.

Brzina oporavka

Brzina oporavka nakon postavljanja implantata varira od osobe do osobe. Najčešće se pacijenti mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima već sljedeći dan. Ipak, potpuna integracija s kostju može trajati od tri do šest mjeseci.

Zašto je kvaliteta bitna?

Kvaliteta materijala i preciznost pri ugradnji su ključni za uspjeh terapije. Visokokvalitetni materijali, poput premium marke Nobel, osiguravaju dugovječnost i stabilnost implanta, dok precizna ugradnja minimizira rizik od komplikacija.

Odabir stručnjaka

Izbor pravog stručnjaka za implantologiju je presudan. Iskusni dentalni kirurg, poput našeg dr.oralne kirurgije Bergovac, će uzeti u obzir sve aspekte vašeg slučaja kako bi osigurao najbolji mogući ishod liječenja.

Ukratko, kada razmišljate o nadoknadi izgubljenih zuba pomoću implanta, ključno je obratiti pažnju na kvalitetu materijala i stručnost tima koji će provesti postupak. S pravilnim planiranjem i profesionalnom ugradnjom, zubni implantati mogu vam pružiti ne samo ljepotu već i funkcionalnost koja će trajati godinama.

Javite nam se i iskoristite pogodnosti i blagdanske popuste!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...