Zašto dolazi do odbacivanja implantata i kako reagirati?

Zubni implantati kakve koristimo danas puno su napredniji i naš ih organizam prihvaća kao svoje. Razvijaju se već preko 60 godina, i savršeno zamjenjuju korijen zuba, a uspješnost ugradnje prelazi 90%. No, što napraviti ako dođe do odbacivanja implantata, što to znači za naše zdravlje, organizam… Krenimo redom.

Odbacivanje implantata nije često

Dakle, do odbacivanja implantata ne dolazi često, a kada do toga i dođe svakako postoji opravdani razlog. Prije svega Vam savjetujem da sa stomatologom prokomentirate terapiju i lijekove koje uzimate, te naglasite ukoliko imate određene alergije i slično. Generalno zdravlje organizma iznimno  je važno.

Mogući uzroci odbacivanja implantata:

  • Loša prokrvljenost kosti
  • Pretanka kost
  • (ne)spretnost implantologa
  • Sterilnost izvođenja implantata

Kako reagirati ako dođe do odbacivanja implantata

Što ćemo i možemo napraviti dakako ovisi uzroku odbacivanja implantata. Dobra je vijest da primjerice kod upaljenih implantata prije svega počistimo bakterije i prema potrebi dodamo umjetne kosti te pričekamo određeni period, u mnogim slučajevima se upala smiri i implantat ostane u čeljusti. Važno je svakako što prije posjetiti stomatologa i reagirati na vrijeme na bilo kakve promjene na implantatima. 

Nema razloga za brigu ukoliko su implantati koje ste radili kvalitetni i pod garancijom. Stoga svakako preporučam da dobro razmislite i kod odabira implantata i stomatologa uvijek birajte kvalitetu i iskustvo kakvo ima Identalia. Danas ćete teško kupiti nešto bez garancije, dobra je vijest da i osmijeh ima garanciju. 

Anto Fabijanović, dr. med. dent.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...