Znamo gdje se nalaze najljepše skrivene plaže u Hrvatskoj!

Bilo da ste domaći stanovnik ili dio dijaspore koji traži nove avanture, Hrvatska nudi niz skrivenih plaža koji će vas očarati. Donosimo vam popis gdje se nalaze najljepše skrivene plaže u Hrvatskoj.

Uz kristalno čisto more s kojim se, s punim pravom, volimo hvaliti, tu su i netaknuta priroda koja je dodatna prednost naše zemlje jer ju pretvara u atraktivnu destinaciju na karti svakog putnika. Osim onih očiglednih primjera ljepote, diljem Hrvatske postoje skrivene plaže; gdje možete uživati u ljepoti prirode koja vas okružuje. Ako ovog ljeta želite odmor daleko od vreve i stresa, u nastavku smo izdvojili ovih pet najljepših plaža u Hrvatskoj.

1. Uvala Smrčeva Luka

Naš popis “Najljepše skrivene plaže u Hrvatskoj” sadrži i ovu lokaciju. Uvala Smrčeva Luka nalazi se na otoku Braču, u Hrvatskoj. Ova uvala je smještena na južnoj obali otoka, nedaleko od Bola. Smrčeva Luka je poznata po svojoj prirodnoj ljepoti, kristalno čistom moru i mirnom okruženju, idealnom za opuštanje i uživanje u prirodi.

Uz prekrasne plaže, uvala nudi i brojne mogućnosti za ronjenje i istraživanje podmorja, što je čini atraktivnom destinacijom za ljubitelje morskih aktivnosti. Okružena je borovom šumom, koja pruža ugodan hlad i osvježavajući miris, savršen za šetnje i piknike. Dostupna je putem makadamske ceste, što osigurava mir i privatnost, daleko od gužve i buke turističkih središta. Uvala je također popularna među nautičarima, jer nudi sigurno sidrište i zaklon od vjetra. Posjetitelji mogu uživati u autentičnom mediteranskom ambijentu, daleko od modernog stresa, dok se opuštaju uz zvukove prirode i more. Noću, zvjezdano nebo i šum valova stvaraju bajkovitu atmosferu koja ostaje urezana u sjećanju.

2. Vrelo Cetine

Vrelo Cetine, izvor jedne od najljepših hrvatskih rijeka, nalazi se u podnožju Dinare. Uz izvor se nalazi i plaža, koja privlači posjetitelje svojom smaragdno zelenom vodom izvirući iz dubine stijena te stvarajući spektakularni prirodni prizor. Okruženo netaknutom prirodom, idealno je za planinarenje i piknike, no ne i za kupanje. Vrelo Cetine privlači i ronioce, koji istražuju njegove tajanstvene dubine, otkrivajući skrivene ljepote podvodnog svijeta, no već dvije godine tamo je zabranjeno kupanje. Bilo kako bilo, mir i tišina ovog mjesta omogućuju potpuno uranjanje u prirodu, pružajući jedinstvenu priliku za osjetiti njezinu snagu i ljepotu. Dođite i otkrijte ovo skriveno blago Hrvatske, gdje vas očekuje nezaboravno iskustvo spajanja s prirodom.

3. Lastovo – Kujenčeva ropa, Portorosso

Otok Lastovo, jedan od najudaljenijih naseljenih otoka u Hrvatskoj, poznat je po svojoj netaknutoj prirodi i bogatoj povijesti. Lastovo je dom mnogim rijetkim biljnim i životinjskim vrstama, a njegov arhipelag proglašen je parkom prirode. Stari grad Lastovo, s uskim uličicama i kamenim kućama, odiše povijesnim šarmom. Lastovo krije i Kujenčevu ropu, uvalu na kojoj se nalazi mala šljunčana plaža Portorosso. Ovdje možete uživati u kristalno čistom moru, skrovitim uvalama i autentičnoj dalmatinskoj kuhinji. Posjet Lastovu pruža osjećaj kao da ste zakoračili u neko prošlo, mirnije vrijeme.

4. Galešnjak – bezimene šljunčane plaže

Galešnjak, poznat kao Otok ljubavi, smješten je u Pašmanskom kanalu i prepoznatljiv je po svom srcolikom obliku. Ovo maleno, nenaseljeno otočiće pruža romantičan bijeg od svakodnevice. Galešnjak je idealan za jednodnevne izlete te je idealno skriveno mjesto gdje možete uživati u kupanju i sunčanju na osamljenim plažama. Okružen kristalno čistim morem, otok je savršeno mjesto za parove koji traže intimnu atmosferu. Galešnjak je također popularan među parovima koji žele proslaviti posebne trenutke poput zaruka ili godišnjica.

5. Plaža Beritnica, Pag

Plaža Beritnica na otoku Pagu jedno je od najposebnijih mjesta na Jadranu. Ova skrivena lokacija je plaža poznata je po svojim velikim kamenim gromadama koje izlaze iz mora, stvarajući impresivan pejzaž. Beritnica je idealna za ljubitelje prirode i avanture, jer do nje vodi staza koja zahtijeva malo više truda, ali je nagrada vrijedna. Kristalno čisto more i mir koji ovdje vladaju čine je savršenim mjestom za bijeg od gužve. Uz to, Beritnica je popularna među penjačima zbog svojih kamenih stijena.

Dinara je također jedno od onih “skrivenih mjesta” koje neće mnogi posjetiti na prvu, a pritom je i dom mnogim rijetkim biljnim i životinjskim vrstama, što dodatno obogaćuje iskustvo planinarenja.

6. Silba – Dobra voda

Otok Silba, “skriveno mjesto” smješteno u sjevernom Jadranu, poznat je kao otok pješaka, jer je promet motornih vozila zabranjen. Ovdje možete uživati u miru i tišini, hodajući kroz slikovite ulice i staze koje vode do predivnih plaža. Jedna od njih je i uvala/plaža Dobra Voda. Ona je skrivena šarmantna pješčana plaža srednje veličine, idealna za one koji traže mir i autentično iskustvo. Iako je obala prekrivena šljunkom, redoviti posjetioci često grade “robinzonske” kolibice kako bi se sklonili od sunca i uživali u prirodi. Ova plaža je također popularna među nudistima, pružajući im privatnost i slobodu.

Do Dobre Vode se može doći na dva načina: obalnim putem iz uvale Sveti Ante ili putem koji vodi kroz sredinu južnog dijela otoka. Bez obzira na to koji put odaberete, doživjet ćete prekrasne pejzaže i netaknutu prirodu koja okružuje ovu skrivenu plažu.

Silba je idealno mjesto za one koji traže bijeg od stresa i žele uživati u netaknutoj prirodi. Kristalno čisto more, skrovite uvale i gostoljubivi mještani čine boravak na Silbi nezaboravnim. Posjetite znamenitosti kao što je Toreta, kula s koje se pruža prekrasan pogled na cijeli otok.

Najljepše skrivene plaže u Hrvatskoj čekaju da ih otkrijete

Nadamo se da su vam navedene najljepše skrivena plaže manje poznata mjesta, koja su potaknula želju za istraživanjem i avanturama. Svaki kutak Hrvatske nudi jedinstvenu kombinaciju prirodne ljepote, povijesti i kulture koja očarava posjetitelje.

Pozivamo vas da i dalje pratite naše blogove, gdje ćemo vam otkrivati još više ovakvih skrivenih mjesta i lokacija. Pridružite nam se u istraživanju Hrvatske i otkrijte nova mjesta koja će vas inspirirati i pružiti nezaboravne doživljaje. Hvala vam na čitanju i veselimo se vašim budućim posjetima!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...