Otkrivanje glavnog grada: 5 genijalnih mjesta u Zagrebu koja morate posjetiti!

Ovaj blog otkrit će vam pet genijalnih mjesta o gradu, oplemeniti vaš boravak u Zagrebu s novim uspomenama o kojima ćete još dugo pričati. Doživite Zagreb kao pravi lokalac!

Dobrodošli u Zagreb, glavni grad Hrvatske! Mi u Poliklinici Identalia smo jako ponosni na grad u kojem smo izgradili našu najveću dentalnu polikliniku te ćemo vam rado pomoći snaći se u našoj prijestolnici.

Između pregleda i posjeta klinici, krenite put centra gdje vas čeka bogata povijest, odlični sadržaji i fascinantne činjenice koje će vas ostaviti bez daha.

Ovo je naš izbor TOP 5 mjesta koja trebate vidjeti!

  1. Grički tunel: Otkrijte podzemni dragulj

Ispod Gornjeg grada Zagreba nalazi se Grički tunel, skriveni dragulj s intrigantnom poviješću. Izvorno izgrađen kao sklonište od bombi, ovaj podzemni prolaz sada je nekonvencionalni prostor za umjetnost i kulturu. Uronite u njegovu atmosferu za vrijeme jedinstvenih izložbi, nastupa i događanja koja se događaju tijekom cijele godine.

  1. Dolac: Gozba za sva osjetila

Pružite osjetilima zadovoljstvo i to upravo na Dolcu – živahnoj tržnici smještenoj u srcu grada Zagreba. Prošećite kroz živopisne štandove koji nude svježe namirnice, tradicionalne delicije i ručno izrađene predmete. Popričajte se ljubaznim “kumicama” i uživajte u okusima lokalne gastronomije. Vjerujte nam na riječ, nećete biti razočarani!

  1. Muzej prekinutih veza: Osjetite emocionalno putovanje

Krenite na emocionalno putovanje u Muzej prekinutih veza. Ovaj jedinstveni muzej prikazuje osobne priče kroz donirane artefakte koji simboliziraju kraj ljubavnih veza. Pripremite se na iznenadnu navalu emocija.

  1. Ljetna događanja

Doživite umjetničku i glazbenu scenu u Zagrebu! Nerijetko se u glavnom gradu održavaju genijalne izložbe renomiranih umjetnika, ali i koncerti o kojima se još dugo priča. Osjetite kreativni puls grada i uživajte u bogatom paleti evenata koji se događaju ovog ljeta.

  1. Mirogoj: Oaza mira

Prošećite oko zagrebačkog groblja Mirogoja, koji je osim vječnog počivališta i mjesto iznimne ljepote ali i povijesne važnosti. Impresivna arhitektura, nevjerojatne skulpture i uređena mirogojska flora su nešto čime se ovaj grad jako ponosi.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...