Vegetarijanski restorani u Zagrebu

Iako i dalje u jako malom broju, restorani koji ponudu baziraju na prehrani bez mesa, odnosno životinjskih proizvoda, zadovoljit će apetite vegetarijanaca bez obzira na to u koju kategoriju istih pripadali. Nudimo popis restorana gdje sjesti na ručak ako je vaša prehrana vegetarijanska, ako veliku pažnju posvećujete organskim namirnicama ili jednostavno želite napraviti predah od konzumiranja mesa.

1. Bio bistro Zrno (Medulićeva 20)

100% vegansko, organsko i lokalno filozofija je koje se od prvih dana drži Bio bistro Zrno u Medulićevoj 20. Kao prvi organski veganski restoran u Hrvatskoj ponudu temelji na namirnicama koje dolaze svakog dana s eko imanja Zrno, a jela prate kriterije makrobiotike i veganske prehrane. Predlažemo da ručak započnete s kojom od finih kremastih juha, a nastavite s izvrsnim falafelom ili pak povrtnim burgerom, no dobar je izbor i Makroplata koja uključuje žitarice, korjenasto i zeleno lisnato povrće, alge i mahunarke u različitim dnevnim kombinacijama.

2. Nishta (Massarykova 11)

Iza poznatog veganskog i vegetarijanskog restorana Nishta kriju se Ružica i Gildas, par koji se nakon posjete Hrvatskoj odlučio na otvaranje dva restorana – onoga u Dubrovniku i u Zagrebu. Nishta servira 100% vegetarijanska, veganska i jela bez glutena, a nakon što kušate nešto s dnevnog menua poput meksičkog graha, loptica od riže i tikvica ili pak pašticade i palente, obavezno se zasladite tortom.

3. Green Point (Varšavska 10)

Ljubitelji vegetarijanske prehrane uvijek mogu računati na brzi zalogaj u fast foodu Green Point u Varšavskoj. Birati se može između wokova, vege burgera, tortilja, sendviča, hot dogova i deserata, a ako dosad niste, svratite na seitan burger ili Pad Thai.

4. Vegehop (Vlaška 79)

Poznati restoran vegetarijanske ponude na svom dnevnom meniju ima sastojke kao što su bulgur, proso, quinoa, amaranth, tofu, seitan, tempeh, slanutak, heljda, klice i ino, a priča je zaokružena tortiljama, lazanjama i svježim salatama. Tu su i slastice s prirodnim sladilima, ponešto za ljubitelje sirove prehrane te one koji ne podnose gluten. Dvoumite li se što pojesti, vjerujemo da će vam se svidjeti fileti od crvenih paprika s paštetom od crnih maslina i oraha.

5. Simple Green (Zelinska 7)

Simple Green specijaliziran je za vegansku i vegetarijansku prehranu te u pripremi koriste namirnice s domaćih OPG-ova. Osim što se mogu kupiti pojedine namirnice, nemojte propustiti svratiti na ručak. Prijedlog je integralna tjestenina u kremastom umaku s dimljenim tofuom, marinirane tikvice s grilla i bogata salata od leće, cikle i mladog luka, a propustiti nipošto ne smijete božanstveni kolač od mrkve.

Grazia Cossetto, odjel podrške pacijentima

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne odgađajte.
Javite se odmah!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Moglo bi Vas zanimati i...